Mergi la conţinutul principal

Liberalii acuză că se fac ilegalităţi la asfaltările străzilor din Lacu Dulce

* este vorba despre străzile Deltei şi Cazasului unde s-a turnat asfalt direct peste carosabilul degradat, fără a se interveni şi la fundaţie * preşedintele PNL Brăila Alexandru Dănăilă a criticat dur decizia municipalităţii de a da ordin de intervenţie în zonă, în condiţiile în care procesul cu firma care ar fi trebuit să asfalteze acolo nu s-a clarificat, dar şi pentru că nu a fost făcută înainte fundaţia * aceştia au acuzat că se vor realiza două lucrări, pe banii contribuabililor * mai mult, că se produc ilegalităţi dacă intervenţia actuală va fi decontată pe contractul privind plombările din oraş

 

 

Membrii PNL Brăila acuză Primăria Brăila de cheltuirea haotică a banilor publici. Asta după ce pe străzile Deltei şi Cazasului din cartierul Lacu Dulce s-a turnat recent asfalt direct peste piatra cubică, fără a se interveni şi la fundaţie. Preşedintele liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă, a acuzat că primarul Marian Dragomir se grăbeşte să intervină şi să asfalteze străzile respective, cu firma "Tancrad", tocmai pentru a da bine înainte de alegerile prezidenţiale, astfel încât oamenii să pună ştampila pe candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Însă dincolo de acest aspect, PNL-istul a ţinut să precizeze că procedura este total greşită şi ar putea avea consecinţe administrative grave, iar costurile erorilor să cadă tocmai "în cârca" brăilenilor, buni-platnici.

Aşa cum am anunţat în alte ediţii ale cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", modernizarea străzilor din Lacu Dulce a fost prinsă într-un contract încheiat anul trecut cu firma Hidro Salt Bucureşti, însă aceasta nu a lucrat, contractul a expirat şi Primăria Brăila a dat în judecată societatea. Între timp, până la organizarea unei noi licitaţii, pentru că străzile Deltei şi Cazasului erau într-o stare de degradare, municipalitatea a apelat la serviciile firmei gălăţene "Tancrad" pentru a interveni acolo. Numai că soluţia de avarie a fost turnarea asfaltului pe fundaţia deja existentă, ceea ce a produs nemulţumire în rândul locuitorilor. Ei bine, Dănăilă susţine că s-a procedat total greşit şi că mutarea edilului-şef Marian Dragomir este extrem de riscantă. Acesta a punctat că deşi şantierul a fost conservat, acest lucru nu se putea face în condiţiile în care constructorul nu a realizat nimic, dar mai ales, nu înainte ca un expert să spună că este necesar acest lucru.

 

Avertismente din partea PNL-iştilor

 

Pe scurt, Dănăilă a precizat că se va asfalta acum, iar dacă municipalitatea va câştiga procesul cu "Hidro Salt" (situaţie pentru care s-a arătat sceptic), lucrarea va fi luată de la capăt. Şi bineînţeles, pe banii contribuabililor. Adică asfaltul turnat acum va fi raşchetat, pentru ca mai apoi să se refacă fundaţia în condiţiile impuse de lege şi să se toarne un nou covor asfaltic. Preşedintele PNL Brăila a afirmat că mutarea Primăriei este ilegală în condiţiile în care lucrările actuale se vor deconta pe contractul de reparaţii curente în oraş, deoarece se vor încălca normativele din caietul de sarcini care a stat la baza perfectării acestui contract.

"S-a terminat contractul cu firma respectivă (n.r. - Hidro Salt)? Din punctul meu de vedere nu, fiindcă există un litigiu pe rolul instanţei. Dacă această firmă va câştiga procesul, Primăria va fi obligată să îşi însuşească proiectul tehnic pe care firma l-a predat, graficul de execuţie şi societatea va fi pusă în termen să înceapă lucrările. (...) În normativul pentru Prevenirea şi remedierea defecţiunilor la îmbrăcăminţile rutiere moderne, indicativ AMD 547, se face referire în capitolul 4 la «defecţiuni ale îmbrăcăminţilor din pavaje, piatră cioplită, prevenirea şi remedierea acestora». (...) La prevenire spune că denivelările pavajelor se realizează prin executarea lucrărilor cu respectarea condiţiilor de calitate, asigurându-se o fundaţie corespunzătoare. Remedierea unei străzi din piatră nu se poate face altfel. Este singurul act normativ care reglementează această chestiune! Şi spune aşa: «remedierea denivelărilor din pavaje, din piatră cioplită constă în: desfacerea pavajului pe suprafaţa denivelată şi reconstruirea la cotă a acestuia». Mai mult, nu se putea ca prin contractul de reparaţii curente să se deconteze, să se plătească, să fie comandate nişte lucrări care încarcă normativele din caietul de sarcini care a stat la baza perfectării acestui contract. Dacă Primăria decontează lucrările, va încălca contractul prin care a contractat plombările şi reparaţiile curente din oraş", a declarat Dănăilă, precizând că Primăria este la un pas de a comite un abuz şi o ilegalitate.

Mai mult, Dănăilă a precizat că a stat de vorbă cu oamenii din zonă şi că aceştia se tem că vor rămâne cu fundaţia străzii neconsolidată, în condiţiile în care pe acolo circulă trafic greu şi le pune în pericol locuinţele.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro