Mergi la conţinutul principal

Liber la antrenamente cu caracter specific

• totul cu condiţia respectării cu stricteţe a măsurilor de combatere a infectării cu coronavirus • la CSM Brăila, unele secţii pot face şi antrenamente specifice • în sporturile de contact se poate face doar pregătire fizică • şcolile de fotbal, clubul Cuza Pirates şi Sport Plus şi-au redeschis, de asemenea, porţile

 

De la 1 iunie, marea majoritate a sportivilor legitimaţi au primit liber din partea autorităţilor să se antreneze, pentru a se pregăti în vederea competiţiilor în aer liber sau în sălile de sport. Mai precis, aceast lucru a fost posibil după ce a apărut în Monitorul Oficial Ordinul nr. 601/971/2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea reluării competiţiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber. Precum şi a activităţilor de pregătire sportivă în spaţii închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi. Nu au primit voie să reia activitatea de pregătire specifică sporturile de contact, iar la acest capitol intră, printre altele, boxul, judo, sambo şi artele marţiale. Acest  regulament este făcut pentru diminuarea riscului de infecţie Covid-19.

Vestea a fost primită cu multă bucurie de sportivii legitimaţi la cluburile brăilene, grupări sportive care au fost nevoite să-şi oprească de mai bine de 2 luni activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

Toate secţiile de la CSM Brăila fac pregătire fizică pe pista Stadionului Municipal sau în sală, bineînţeles cu respectarea normelor impuse de MTS. Sportivii de la atletism, kaiac canoe, volei, dirt track, ciclism, înot pot face şi antrenamente cu caracter specific. Reprezentanţii secţiilor de la sporturile de contact, cum ar fi la noi judo, box, sambo, nu au voie să facă decât pregătire fezică.

“Este un început promiţător în vederea reluării competiţiilor. Noi aveam planificat să organizăm Campionatul Naţional de box pentru juniori. Competiţia trebuia să aibe loc înainte de Paşti şi va fi reprogramată. Este foarte biune că am reluat pregătirea, treptat se vor relua şi competiţiile”, ne-a declarat Anamaria Necoară, director interimar la CSM Brăila.

“Deocamdată, la LPS Băila preocuparea cea mai importantă este aceea de a organiza evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat. Pe linie de sport, campionii de la atletism se pregătesc individual la Municipal. Pentru celelalte discipline sportive la care se pot antrena elevii trebuie mai întâi asigurăm cerinţele impuse de MTS. Cu siguranţă şi pe linie sportivă vom respecta legea”, ne-a declarat Alin Oprea, directorul LPS Brăila.

Cei mai bucuroşi sunt sportivii care practică discipline sportive în aer liber. Iar la acest capitol intră şi şcolile de fotbal. De la 1 iunie s-a dat liber şi pentru sporturile care se practică în săli, capitol la care intră handbalul, baschetul, voleiul. La Brăila reunirea lotului echipei HC Dunărea se face pe 22 iunie. Cât priveşte fotbalul, acest sport mai este reprezentat la nivel naţional doar în Liga a III-a. Deocamdată campionatul este îngheţat, urmând ca FRF-ul să anunţe data la care va începe noul sezon. Şi în funcţie de această decizie echipele din judeţul Brăila, Dacia Unirea, CS Făurei şi Viitorul Ianca îşi vor relua pregătirile. La nivelul Ligii a IV-a urmează ca FRF să stabilească data la care Asociaţiile Judeţene de Fotbal sunt obligate să declare campioanele.

“Campioana, la Brăila, se va decide pe teren. În funcţie de hotărârile luate de FRF ne vom organiza şi noi pentru a finaliza campionatul Ligii a IV-a. Pe linie sportivă, în funcţie de timpul pe care îl vom avea la dispoziţie, vom stabili, împreună cu cluburile din acest eşalon, în ce mod se va încheia competiţia”, ne-a spus Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

 

Kinder are 20 de copii la antrenamente

 

Clubul de fotbal Kinder Brăila şi-a reluat activitatea cu doar 20 de copii de la grupele de vârstă 2010 şi 2011, unde antrenori sunt Mihai Anghel, Cristi Baltă şi Geanin Oprea. Aceştia se antrenează, în grupe de câte 4, de pe data de 2 iunie, pe terenul din localitatea Lacu Sărat.

Fotbaliştii născuţi în anii 2005 şi 2006, de la grupa profesorului Bogdan Grigore participă deocamdată la evaluarea naţională urmând să înceapă antrenamentele în jurul datei de 19 iunie. Pe 8 iunie încep activitatea grupele 2013, 2012 şi 2009 unde antrenori sunt Florin Giurgiu, Cristi Ichim şi Viorel Tănase.

“Deocamdată începem cu grupele 2010 şi 2011, bineînţeles cu respectarea tuturor regulilor. Avem deja termometru, dezinfectant pentru mingi, pentru mâini. Începem cu 20 de copii care vor veni în grupe de câte 4 şi imediat după şedinţa de pregătire aceştia pleacă acasă. De trei luni aşteptăm acest moment. Acum ne pregătim pentru competiţiile care vor începe în toamnă”, ne-a declarat profesorul Bogdan Grigore.

 

Fotbaliştii de la Stars fac alergări în Grădina Mare şi Parcul Monument

 

Stars Brăila a chemat la pregătiri doar fotbliştii din grupele mari, de la grupele 2005-2006 şi 2003-2004. Aceştia au început să vină la antrenamente, în Grădina Mare şi în Parcul Monument, conform regulilor impuse de ordonanţele în vigoare, încă de pe 15 mai. Iar şedinţele de pregătire constau în alergări pe diferite distanţe.

În ţară, antrenamentele la şcolile de fotbal s-au reluat. Astăzi (n.r. 2 iunie 2020) discutăm cu părinţii şi de săptămâna viitoare cred că şi noi vom începe antrenamentele tehnico tactice, bineînţeles respectând toate regulile impuse”, a declarat Daniel Pleşa, preşedintele clubului Stars Brăila.

 

Cuza Pirates Brăila în a treia săptămână de pregătiri

 

Baschetbaliştii de la Cuza Pirates Brăila au deja două săptămâni de când au început antrenamentele cu caracter fizic. Aceştia s-au pregătit în trei locaţii, Parcul Monument, Grădina Mare şi curtea Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”. De la 1 iunie, baschetbaliştii se pot pregăti şi în sala de sport de la Bălcescu.

“Noi ne antrenăm de două săptămâni, respectând toate regulile. La începutul acestei săptămâni am discutat cu aproximativ 135 de părinţi, reprezentând tot atâţia copii, şi am decis să începem şi antrenamentele cu caracter specific. Pentru sezonul competiţional 2020-2021, Cuza Pirates Brăila va fi reprezentat la nivel naţional de trei echipe cele de la categoriile U18, U16 şi U14. Vom depune un proiect la CJ pentru a susţine aceste echipe în competiţiile care vor urma”, a declarat Mircea Totolici, preşedintele clubului de baschet. Antrenamentele sunt coordonate de antrenorii Liliana Apostol, Andrei Ciubotariu, Antonel Micu şi Mircea Totolici.

 

Voleibalistele de la Sport Plus se antrenează pe Municipal

 

“De când s-a dat undă verde, jucătoarele se pregătesc pe pista stadionului Municipal. Lucrăm diferenţiat pe grupe de vârstă şi capacităţi motrice. pregătirea va continua încă 2-3 săptămâni în aer liber apoi vom intra în sală. Deocamdată lucrăm individual şi cu mingea, dar tot afară. Grupa noastră a rămas unitară şi ne pregătim pentru sezonul care va începe în octombrie”, a punctat profesorul Constantin Baciu, preşedintele clubului Sport Plus Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro