Duminica seara, ministrul libanez de Externe, Hassan Sabeh, a anuntat ca si-a prezentat demisia in urma incidentelor. "Din cauza criticilor si avind in vedere situatia, mi-am prezentat demisia", a declarat ministrul Sabeh, dupa o reuniune extraordinara a Consiliului de Ministri.
El a precizat ca a refuzat sa dea ordinul de a fi deschis focul asupra manifestantilor, pentru ca nu a vrut sa se faca vinovat de un carnagiu. "In pofida interventiei a mai mult de 1.000 de membri ai fortelor de ordine, nu am putut restabili ordinea din cauza determinarii manifestantilor, care erau in numar de citeva mii", a explicat ministrul.
Membri ai coalitiei guvernamentale, mai ales partidul crestin al Fortelor Libaneze, cerusera demisia lui Sabeh, solicitata, de asemenea, de opozitia parlamentara.
Premierul libanez, Fouad Siniora, a declarat ca "mai mult de jumatate dintre cele circa 200 de persoane arestate sint sirieni si palestinieni". El a adaugat ca actele de violenta "fac parte din planul de destabilizare a carui victima este de mai multe luni Libanul", referindu-se la valul de atentate comise incepind din octombrie 2004.
O manifestatie organizata in semn de protest fata de publicarea in Europa a caricaturilor cu profetul Mahomed a degenerat, duminica, la Beirut, unde consulatul Danemarcei a fost incendiat, iar ciocnirile dintre manifestanti si politie s-au soldat cu circa 30 de raniti.
Miscarea 14 martie, formata din partidele musulmane si crestine antisiriene, majoritara in Parlament, a denuntat Siria, declarind ca "semnalul a fost dat simbata la Damasc", unde manifestantii au incendiat ambasadele daneza si norvegiana.
"Sirienii au amenintat ca vor pustii Libanul si, de cind au fost obligati sa se retraga, incearca cu disperare sa-si puna in practica amenintarea, dar planul lor nu va avea succes", potrivit unui comunicat.
Saad Hariri, liderul grupului majoritar din Parlamentul libanez, a denuntat "actele de violenta care au inceput la Damasc si care au fost exportate la Beirut". El a spus ca cetateni de alta nationalitate decit cea libaneza au fost arestati in timpul manifestatiilor. "Nationalitatea lor va fi anuntata, pentru a fi identificati eventualii straini infiltrati la manifestatie. Oricine a aruncat o piatra asupra unei biserici, masini sau ambasade va plati cel mai mare pret", a spus el.
Duminica seara, mii de libanezi s-au reunit in apropiere de centrul orasului pentru a denunta violentele si a lansa sloganuri antisiriene. Deputati musulmani au asistat la o slujba in biserica Saint Maron, care fusese atacata cu pietre de catre manifestanti.