Mergi la conţinutul principal
Mimă, acrobații, muzică și foarte puține cuvinte!

Les Rois Vagabonds - “Concert pentru doi clovni”, un spectacol unic, adresat brăilenilor de toate vârstele

* spectacolul “Concert pentru doi clovni” a companiei de teatru “Les Rois Vagabonds” din Franța a încântat întreaga lume timp de 10 ani și este o experiență de neratat, un spectacol ce trebuie văzut de toată familia *  reprezentațiile au loc pe 30 septembrie și 1 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” * bilete pot fi achiziționate pe site-ul www.blt.ro sau de la Agenția Teatrală, telefon 0239-613.969

 

Festivalul de Teatru și Arte Performative - “DIALOG”, organizat de Teatrul “Maria Filotti” Brăila, a debutat spectaculos, weekendul trecut, cu premiera de la “Orestia”, regia Radu Iacoban, și continuă săptămâna aceasta cu evenimente pentru toate gusturile și toate vârstele.

Un spectacol ce nu trebuie ratat este “Concert pentru doi clovni” a invitatului internațional din cadrul festivalului, compania de teatru franceză “Les Rois Vagabonds”. “Concert pentru doi clovni” poate fi văzut joi, 30 septembrie, și vineri, 1 octombrie, fiind un spectacol unic, de teatru circ, în care toți spectatorii, copii, tineri, adulți sau vârstnici, vor fi vrăjiți de Julia Moa Caprez și Igor Sellem, cei doi protagoniști. Vivaldi, Strauss și Bach sunt în program, însă muzicienii sunt clovni. Dar sunt “Regii Vagabonzi”(Les Rois Vagabonds) clovni tradiționali sau moderni? Sau sunt mai degrabă ceea ce scriitorul american Henry Miller, pe bună drepatate, a numit „poeți în acțiune”? Răspunsul la întrebare îl veți afla dacă veniți la spectacolul care îmbină mima, acrobațiile și muzica și în care cuvintele sunt foarte puține. Asta deoarece “Les Rois Vagabonds” vorbesc un limbaj universal, dovadă că spectacolul lor a încântat întreaga lume timp de 10 ani și a primit recunoașterea oficială a valorii sale într-unul dintre cele mai importante festivaluri - Festivalul de la Avignon, unde a cucerit, în 2013, Premiul publicului, la secțiunea OFF.

“Ce transmite acest spectacol? Fericire pură, pentru că nu poți să simți altceva când o vezi pe Julia Moa Caprez cântând la vioară dumnezeiește, din poziții ce sfidează gravitația și după toate acrobațiile, realizate magistral, își trage sufletul cântând operă și nu oricum, ci impecabil. Apoi, Igor Sellem, partenerul de scenă, un virtuoz în adevăratul sens al cuvântului, interpretează la o trompetă mică un moment de jazz care vă va încânta simțurile mult timp după. Nu ratați acest spectacol, veniți cu toată familia pentru că veți avea parte de o experiență de neuitat”, promite Victoria Balint, creatoarea Festivalul de Teatru și Arte Performative - “DIALOG”.

Cele două reprezentanții ale spectacolului “Concert pentru doi clovni” vor avea loc la Sala Mare, de la ora 18.00. Bilete se pot achiziționa online, pe site-ul www.blt.ro sau de la Agenția Teatrală, telefon 0239-613.969.

Iată și ce alte spectacole pot fi vizionate zilele acestea în cadrul Festivalului de Teatru și Arte Performative - “DIALOG”:

 

“A 12 noapte” - o adaptare în cheie modernă a piesei lui William Shakespeare, un text la granița dintre comedie și dramă

Festivalul de Teatru și Arte Performative - “DIALOG” aduce astăzi în fața publicului brăilean spectacolul “A 12 noapte”, adaptare de Cristi Juncu după William Shakespeare, oferit de Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești. Spectacolul se joacă de la ora 18.00, la Sala Mare, și este o adaptare în cheie modernă a piesei lui William Shakespeare, în care amestecul de veselie și melancolie se întrepătrunde cu quiproquo-uri și travestiuri. Viola și Sebastian, fratele său geamăn, supraviețuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu știe ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. Viola se deghizează în bărbat și, sub pseudonimul Cesario, intră ca paj în serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil îndrăgostit de o contesă bogată, Olivia, iar Viola ajunge să se îndrăgostească de acesta. Sub înfățișarea fratelui ei și la rugămintea ducelui, Viola merge să o pețească pe contesă, aceasta sfârșind prin a-l îndrăgi pe tânărul numit Cesario. Între timp, își face apariția și Sebastian care, prin asemănarea cu înfățișarea actuală a surorii sale, creează confuzie și ajunge să se căsătorească cu Olivia. La final, toate încurcăturile se rezolvă, iar spectacolul se încheie într-o notă optimistă, a iubirii împlinite.

 

“Limite”, un spectacol despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

“Limite” poate fi văzut tot astăzi, de la ora 20.00, la Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio) și este un one-woman show comic cu Mihaela Michailov, regia Radu Apostul, oferit de Centrul de Teatru Educațional Replika. “Limite” este un spectacol care atinge o temă importantă: școala românească, școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul. “În timpul documentării artistice pentru spectacolul «Limite», am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți. Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple. «Limite» pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite”, susțin autorii spectacolului. “Limite” este recomandat spectatorilor cu vârsta de peste 14 ani.

 

“Coming of stAGE” - “Și eu de mâine ce fac?”

Miercuri, 29 septembrie, puteți vedea spectacolul “Coming of stAGE” a Universității de Arte din Târgu Mureș, un text de Peca Ștefan, regia Radu Apostol. “Coming of stAGE” este un spectacol despre debutul "pe sfânta scândură sfântă a sfântului an 2018”. Cu o noapte înainte de spectacolul de absolvire, un grup de studenți la masteratul de actorie fac o ultimă repetiție generală clandestină după o vizionare dezastruoasă cu profesorii lor. Piesa pe care o repetă – Dakota de Peter H. Sanchez – este un text american contemporan contondent, plin de provocări și probleme pentru tinerii actori Dede, Carmen, Edina, Lore și Dragoș. Limbaj licențios, rol în travesty, contre-emploi, sau emploi absolut, limbajul semnelor și interpretarea unei persoane cu dezabilități, jocul într-o limbă non-nativă, typecasting-ul sunt doar câteva dintre obstacolele, pe care viitorii proaspeți absolvenți trebuie sa le treacă în această ultimă seară. Dincolo de toate fricile și complexele pe care au nevoie să le depășească, rămâne marea întrebare de la pășirea într-o nouă etapă a carierei și a vieții lor: Și eu de mâine ce fac? Spectacolul se joacă la Sala “Bujor Macrin”, de la ora 18.00. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

 

Biletele la spectacolele din cadrul Festivalului de Teatru și Arte Performative - “DIALOG” pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la Agenția Teatrală (Strada Mihai Eminescu nr. 2) - 0239-613.969.

Trebuie precizat că organizatorii festivalului au luat toate măsurile de protecție ce se impun în această perioadă de pandemie. Astfel, pentru siguranța spectatorilor, la toate evenimentele s-au scos la vânzare bilete pentru 50% din capacitatea spațiilor, participarea la spectacole se face cu masca de protecție și respectarea măsurilor de distanțare socială, iar spațiile sunt igienizate permanent.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro