Mergi la conţinutul principal

Leonard Crestez de la CNN "Balcescu" - medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Informatica

Un comunicat al Ministerului Educatiei anunta, ieri, ca echipa care a reprezentat Romania la Olimpiada Balcanica de Informatica s-a situat pe locul I in clasamentul pe natiuni. La aceasta victorie a contribuit si performanta lui Leonard Crestez, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Nicolae Balcescu".
Editia a XIII-a a Olimpiadei Balcanice de Informatica s-a desfasurat in perioada 3- 8 septembrie la Universitatea Aegean din Insula Rhodos, Grecia. Romania a obtinut doua medalii de aur, Tiberiu Lucian Florea si Sorin Stancu-Mara din Bucuresti, una de argint, Dan-Constantin Spatatrel Bucuresti, si una de bronz, Leonard Crestez Braila. La competitie au participat echipe din Bulgaria, Serbia-Muntenegru, Macedonia, Cipru, Grecia, Albania, Turcia si România. Leonard Crestez a absolvit anul acesta liceul si se va inscrie la Facultatea de Automatica din Politehnica sau la cea de Matematica-Informatica de la Universitate.
Datorita acestei performante, Leonard Crestez va pleca, alaturi de ceilalti 53 de olimpici internationali ai Romaniei in "Excursia olimpicilor", oferita de Ministerul Educatiei in perioada 11 - 18 septembrie 2005. Vor fi vizitate, între altele, obiective turistice precum Biserica "Sfântul Stefan" din Budapesta, Palatul Hofburg, Castelul Schonbrunn si Parcul Prater din Viena, Mânastirea Melk, Casa Natala Wolfgang Amadeus Mozart si Domul din Salzburg, Marienplatz din Munchen, Castelul Hrad si Biblioteca Strahov din Praga. "Excursia Olimpicilor" este organizata în regim de pensiune completa în hoteluri de 3 stele si asigura si alte servicii: transport cu un autocar ultramodern, bilete de intrare în diverse muzee - platite si ghizi de specialitate. Aceasta recompensa se adauga premiilor în bani pe care MEdC le acorda anual elevilor distinsi cu medalii sau mentiuni la concursurile internationale - 84 milioane ROL - premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim, 65 milioane ROL - locul I, 55 milioane ROL - locul II, 40 milioane lei - locul III si 27 milioane ROL ? mentiune si regionale: 35 milioane ROL - premiul special, 30 milioane ROL - premiul I, 25 milioane ROL - premiul II, 20 milioane ROL - premiul III si 17 milioane ROL - mentiune. Aceleasi sume de bani le vor primi profesorii care i-au pregatit pe olimpicii români, dar si scolile din care acestia provin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu