Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leii noi lipsesc din bancomatele brailene

Brailenii posesori de carduri care intentioneaza sa scoata lei noi de la ATM-urile bancare vor avea surpriza sa constate ca bancnotele noi lipsesc aproape in totalitate din municipiu.
Asta, daca ne rezumam la bancomatele a patru dintre institutiile bancare importante prezente pe piata braileana: BCR, BRD - Societe Generale, Raiffeisen Bank si Banca Tiriac.
Un scurt sondaj telefonic efectuat, ieri, a reliefat faptul ca noile bancnote pot fi obtinute de la un singur ATM, situat la sediul sucursalei judetene Braila a BRD din Piata Traian.
Directorul sucursalei, Ionel Lazar, ne-a declarat ca "doar acest bancomat este alimentat cu lei noi, restul ATM-urilor, cinci la numar, din municipiu, urmind sa fie alimentate, preliminam noi, pina in toamna".
Monica Jipa, manager marketing si vinzari retail in cadrul sucursalei judetene BCR Braila, a precizat ca din cele 15 bancomate ale BCR, "nici unul nu este alimentat cu lei grei. La inceput au fost citeva".
Un raspuns similar ne-a fost oferit si de Gabriela Toia, ofiter suport produse carduri in cadrul sucursalei Braila a Raiffeisen Bank. Toia a declarat ca, "deocamdata, nici unul din cele 15 bancomate din municipiu nu este alimentat cu lei grei. Credem insa ca, pina la finele anului, daca nu mai curind, vom realiza acest lucru".
Mai dificil a fost sa obtinem un raspuns de la sucursala Braila a Bancii Tiriac, un manager de operatiuni explicindu-ne, dupa doua telefoane, ca "trebuie sa ma consult cu doamna directoare sa vedem daca va putem oferi o asemenea informatie. Lasati-ne numarul de telefon si va sunam noi". Nu ne-a mai sunat, dar la patru din cele 8 ATM-uri ale bancii testate de noi, printre care si cel de la sediul sucursalei situat pe strada Calarasilor, nu am putut obtine lei noi.
Reamintim ca Banca Nationala a Romaniei a pus in circulatie leul greu (RON) la 1 iulie 2005, cind leul vechi (ROL) a pierdut patru zerouri. Bancnota de 10.000 de lei a devenit 1 leu greu, cea de 50.000 lei s-a transformat in 5 lei grei, cea de 100.000 lei in 10 lei grei, cea de 500.000 a devenit 50 de lei grei, iar bancnota de un milion s-a transformat in 100 de lei grei. Cea mai mare bancnota a devenit cea de 500 de lei grei, care nu are echivalent in bani vechi.
Atit banii vechi, cit si cei noi vor circula in paralel pina la 1 ianuarie 2007, cind leul vechi va iesi din circulatie. Cei care ramin cu bani la saltea nu trebuie sa-si faca griji. Ei vor avea posibilitatea sa schimbe gratuit banii la sucursalele Bancii Centrale, pina la 31 decembrie 2009, cind, potrivit legii denominarii, inceteaza preschimbarea leilor vechi. BNR insa intentioneaza sa elimine acest termen limita.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii