Legile educaţiei ar putea fi adoptate mai târziu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Legile educaţiei ar putea fi adoptate mai târziu

"Primul-ministru ne-a anunţat decizia sa fermă de a trimite scrisoare de intenţie Parlamentului pe 2 septembrie. Acest lucru este prerogativa sa care nu poate fi cenzurată în nici un fel. Birourile Permanente vor stabili etapele, timpii necesari pentru ca toţi parlamentarii să aibă timp suficient să facă propuneri, să aducă amendamente pe acest pachet de legi", a declarat Dan Nica.

El a precizat că PSD a susţinut necesitatea unei dezbateri prealabile angajării efective a răspunderii, astfel încât noua legislaţie din sistemul de educaţie să fie funcţională pentru o lungă perioadă de timp. "Punctul nostru de vedere este că trebuie să existe o dezbatere care să elimine toate elementele care pot fi susceptibile de interpretări sau modificări pentru că vorbim de un pachet de legi care ar trebui să funcţioneze pe următorii 20 de ani", a apreciat social-democratul. Nica a spus că procedura asumării răspunderii pe legile educaţiei trebuie finalizată în luna septembrie sau începutul lunii octombrie, precizând că un rol decisiv îl are Parlamentul care poate stabili termenele astfel încât proiectele să primească şi amendări, acolo unde acest lucru se impune.

Întrebat pe care anume legi ale educaţiei îşi va angaja Boc răspunderea în faţa Legislativului, vicepremierul a răspuns: "Pachetul pe care îşi va asuma răspunderea este 100% al doamnei Andronescu pentru că ea a venit cu proiectul în Guvern. Şi în prima formă, şi în a doua şi a treia. Din câte ştiu eu, majoritatea lucrurilor sunt din Codul Educaţiei şi ele s-au completat cu prevederi din Pactul Naţional pentru Educaţie şi programul de guvernare".

În privinţa pachetului anticriză şi Legii salarizării unice, Nica a declarat că adoptarea lor este condiţionată şi de termenele prevăzute în acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. El a dat exemplul măsurii de neimpozitare a profitului reinvestit care trebuie să intre în vigoare la 1 octombrie.

Referitor la reducerea cheltuielilor salariale ale sectorului bugetar, Nica a afirmat că ministerele au libertatea de a negocia cu sindicatele condiţiile în care se vor realiza economiile. Pe subiectul salarizării unice, Nica a ţinut să infirme speculaţiile conform cărora aplicarea legii va conduce la diminuări salariale pentru anumite categorii de bugetari. El a mai spus că marţi se vor finaliza şi discuţiile cu structurile asociative din sistemul judiciar şi din educaţie, astfel încât Legea salarizării unice să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro