Legea păcănelelor a trecut de Parlament. Problemele mari au rămas | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Legea păcănelelor a trecut de Parlament. Problemele mari au rămas

• atrage atenția liderul Forța Dreptei Brăila, dr. Antoneta Ioniță • ”Organizația Mondială a Sănătății a definit dependența de jocuri de noroc ca fiind o afecțiune psihică gravă, reprezentând una dintre cele mai periculoase adicții”, a punctat dr. Ioniță • de altfel, Forța Dreptei a strâns semnături pentru un proiect de lege care să blocheze publicitatea la jocurile de noroc

 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 9 aprilie, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi "pentru", patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Potrivit  proiectului denumit şi ”legea păcănelelor”, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus. Cu această ocazie au apărut noi dueluri între partidele aflate la putere și opoziție, cu toții acuzându-se reciproc că primesc bani de la cei implicați în jocurile de noroc.

De exemplu, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că şedinţa celor patru comisii de specialitate în care s-a dat raport la proiectul privind jocurile de noroc s-a convocat pe „nepusă masă”, iar deputaţii nu au putut să facă amendamente. Referitor la pericolul uriaș pentru sănătatea românilor dacă ne referim la dependența dezvoltată în rândul populației (indiferent de vârstă sau ocupație), urmare și publicității agresive care umple televizoarele de ani de zile, i-am solicitat un punct de vedere avizat, liderului Forța Dreptei Brăila, dr. Antoneta Ioniță.
”Încă de la începutul anului trecut, parlamentarii Forţa Dreptei au depus în Parlament un proiect legislativ prin care să fie interzisă publicitatea la jocurile de noroc. În acest sens, alături de echipa de tineret a partidului nostru am demarat și o campanie de strângere de semnături în Brăila și în țară, pentru ca populația să conștientizeze pericolul ascuns în aceste reclame”, ne-a declarat dr. Ioniță.
”Organizația Mondială a Sănătății a definit dependența de jocuri de noroc ca fiind o afecțiune psihică gravă, reprezentând una dintre cele mai periculoase adicții, iar această dependență duce la cea mai mare rată de suicid în rândul populației și la distrugerea a milioane de familii din toată țara”, a continuat sursa citată. Dr. Ioniță a adăugat că medicii psihiatri atrag atenția că una din cinci persoane care este dependentă vrea să se sinucidă.
”Actuala lege propusă de actualii guvernanți care a fost votată este însă incompletă, întrucât flagelul jocurilor de noroc nu există doar în localitățile care au sub 15.000 de locuitori și este încă o dată un exemplu de praf în ochii oamenilor. A modifica din nou o lege, după ce a fost adoptată, dă dovadă de amatorism și inconștiență din partea puterii, mai ales atunci când este vorba despre sănătatea fizică și mentală a românilor de care ar trebui să se ocupe politicienii competenți, cu experiență în acest domeniu”, a mai spus liderul Forța Dreptei din Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro