Mergi la conţinutul principal

Legalitatea în Piaţa Halelor, din nou în dezbaterea CLM

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal vizând încercarea de intrare în legalitate la Piaţa Halelor în ce priveşte regimul de proprietate asupra construcţiilor de acolo, intitulat "Actualizare Lot 3 Piaţa Halelor", reintră în atenţia consilierilor municipali. După ce la şedinţa ordinară din luna mai proiectul a fost scos de pe ordinea de zi tocmai pentru a se lămuri o serie de observaţii făcute de consilierul liberal Simona Drăghincescu în cadrul Comisiei de Urbanism, unde este şi membru, subiectul reintră în agenda publică a miniparlamentului local. La şedinţa din această lună, cel mai probabil, proiectul va reintra pe ordinea de zi, deoarece expertul tehnic care a realizat lucrarea cadastrală a venit cu propriul punct de vedere în urma analizei tuturor aspectelor sesizate de consilierul liberal. După cum au explicat surse din cadrul administraţiei locale, o parte dintre steguleţele roşii ridicate de către Drăghincescu nu s-au confirmat, întrucât, în unele cazuri, hârtiile prezentate de comercianţii din piaţă erau, în fapt, documente contabile şi de gestiune economică, ce nu intră în categoria actelor acceptate la Oficiul de Cadastru ca dovadă a proprietăţii în vederea deschiderii sau modificării unei cărţi funciare. Chestionat în privinţa cazurilor punctuale în care expertul a respins obiecţiile ridicate la Comisia de Urbanism a CLM, viceprimarul Alexandru Dănăilă a evitat să dea detalii. A explicat însă că informaţiile vor fi prezentate consilierilor municipali pentru ca aceştia să voteze în cunoştinţă de cauză. "Acest proiect de HCLM trebuie să treacă prin CLM pentru a clarifica situaţia domeniului public şi să se ia o decizie. Dacă nu se vede faptul că în Piaţa Halelor nu mai sunt o serie de construcţii, atunci, pe cale administrativă, nu mai este nimic de făcut. Dacă, în schimb, CLM va constata că acolo au fost nişte construcţii care au fost demolate, va trebui luate pe cale de consecinţă măsurile pentru perfectarea formelor de intrare în legalitate din punct de vedere fiscal, tehnic, contabil şi al publicităţii imobiliare. Dacă CLM nu va lua o decizie cu privire la situaţia din piaţă, există riscul imediat ca anumite persoane să încerce pe calea instanţei să rupă din domeniul public diferite bunuri, profitând, practic, de erori materiale neîndreptate la timp", a spus Dănăilă.
"Obiectiv-Vocea Brăilei" susţine în continuare ideea că trebuie tranşate public problemele existente în Piaţa Halelor vizavi de apartenenţa sau nu la domeniul public a unor construcţii. Mai departe, trebuie făcute modificările în actele oficiale ale instituţiilor locale, pornind de la situaţia reală privind regimul de proprietate. Iar modificările trebuie făcute respectându-se procedura cerută de lege, cu obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor necesare, nu prin radierea construcţiilor din inventarul public al municipiului, fără nicio explicaţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro