Site-ul isi propune sa fie o sursa de materiale educative pentru autodidacti si elevi. Rubrica de acrilic este initiata cu articolul "Si tu poti picta un portret in acrilic". Sint prezentate materialele cu care se lucreaza, cum trebuie asezate, instrumentele folosite si care sint etapele ce trebuie parcurse pentru realizarea unui portret. "Inainte de a incepe priviti cu atentie modelul. Cautati cu ochii mintii trasaturile particulare si depistati elementele care ies in evidenta. Incercati apoi sa depistati starea sufleteasca in care se afla persoana respectiva, fiindca, in final, expresia este aceea care da viata portretului. Un chip perfect desenat, dar fara expresie nu are valoare artistica, in timp ce un portret din care iese stralucirea interioara, va va atrage atentia. Portretul poate fi realizat parcurgind anumite etape, ca in imaginile urmatoare", a scris pe site profesoara Elisabeta Volcu.
"Eu am propus ca aceste lectii sa fie dezvoltate. Cred ca ar fi potrivit sa existe si un suport video, astfel incit orice persoana sa poata afla de la un specialist cum poate picta. Am inceput cu acrilic si urmeaza alte tehnici de pictura in ulei. De asemenea, am sugerat ca pe site sa se realizeze si o galerie virtuala cu lucrarile artistilor plastici. Aceasta idee nu este noua. In alte tari europene a fost aplicata si are mult succes. Si la noi in tara mai exista site-uri ale artistilor plastici unde acestia posteaza lectii de pictura", a explicat prof. Elisabeta Volcu.
Pe acest site vor fi abordate si alte tehnici: pictura in acuarela, tempera, tempera cu ou pe lemn - icoane, ulei pe pinza - peisaje portrete, natura statica, compozitii abstracte, tus, penita, carbune, pastel.