Mergi la conţinutul principal

Lectie inedita la Muzeul Brailei - "Din trecutul istoric al localitatii noastre"

Invatatoarea Doina Munteanu de la Liceul Pedagogic, indrumatoarea spirituala a elevilor din clasa a IV-a, a realizat o ora de istorie inedita cu copiii sai - o vizita la Muzeul de Istorie al orasului. "In cadrul unitatii de invatare «Din trecutul istoric al localitatii noastre», am predat la clasa notiunile esentiale, iar acum, elevii vor vedea documentele si izvoarele nescrise care atesta existenta noastra in aceste locuri. Istoria este un obiect nou de invatamint pentru copiii din ciclul primar, iar vizita le trezeste interesul micutilor pentru studierea istoriei. Istoria este, de fapt, o poveste, iar copiilor le plac foarte mult, asa ca este usor ca prin aceasta vizita sa le trezim interesul", a explicat invatatoarea Doina Munteanu.
Alaturi de cei 20 de elevi, au fost la Muzeul Brailei si patru practicante. Doua dintre acestea, Camelia Neacsu si Iuliana Priponitu, au declarat ieri ca aceasta vizita le foloseste si lor foarte mult, pentru ca aici gasesc informatiile necesare realizarii unor ore interesante atunci cind vor fi cadre didactice cu drepturi depline. "Tot ce este aici poate fi folosit ca material didactic la orele de istorie. Este foarte bine pentru copii sa vina sa vada toate aceste obiecte si documente pentru ca retin mult mai usor asa, decit daca li se povesteste doar", a spus Iuliana Priponitu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu