Lecții de la polițiști, pentru siguranţa minorilor pe stradă şi în şcoală | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Lecții de la polițiști, pentru siguranţa minorilor pe stradă şi în şcoală

* reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Rutier s-au aflat în mijlocul elevilor de la şcolile Gimnaziale din Chiscani, Tichileşti şi Gropeni * poliţiştii le-au oferit recomandări pentru siguranţa personală, prevenirea agresiunilor sexuale şi a accidentelor rutiere

 

 

 

 

Elevii au primit sfaturi de la poliţişti care să îi ajute să se ferescă de incidente neplăcute produse în stradă sau la şcoală. Au primit recomandări şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, în care ar putea fi implicaţi atunci când circulă pe stradă ca şi pietoni, sau ca pasageri în autoturisme.

La data de 4 aprilie, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Rutier s-au aflat în mijlocul elevilor de la Şcolile Gimnaziale din localităţile Chiscani, Tichileşti şi Gropeni, cărora le-au oferit recomandări pentru siguranţa personală. „Demersul poliţiştilor a urmărit creşterea gradului de informare a copiilor cu privire la măsurile elementare de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte pentru nu fi implicaţi în evenimente negative la şcoală, pe stradă, acasă sau în mediul online, temele abordate fiind adaptate în funcţie de vârsta beneficiarilor. Cei mai mici dintre elevi au învăţat despre regulile de circulaţie, marcajele şi semnele rutiere pe care trebuie să le cunoască şi să le respecte, în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere”, au transmis poliţiştii.

În plus, elevii de clasa I de la Şcoala Gimnazială Tichileşti înscrişi în Programul educativ „Şcoala Siguranţei Tedi”, derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi compania Maspex România, au primit recomandări privind relaţionarea cu colegii, prietenii dar şi cu necunoscuţii, pentru prevenirea implicării în evenimente negative pe perioada cât sunt singuri acasă, dar şi pentru utilizarea în siguranţă a internetului.

Copiii au verificat însuşirea informaţiilor primite prin intermediul unor fişe de lucru tematice şi au exersat împreună cu poliţiştii rutieri deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea acestora şi respectarea marcajelor şi a indicatoarelor rutiere.

 

Prevenirea agresiunilor de natură sexuală

 

În discuţiile cu elevii de gimnaziu, poliţiştii din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au abordat tema prevenirii şi gestionării corecte a agresiunilor de natură sexuală, acest demers înscriindu-se în Campania naţională „Atingeri nedorite”, derulată de Poliţia Română şi Asociaţia Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Adolescenţii au aflat care sunt tipurile de abuzuri sexuale la care ar putea fi supuşi pe stradă, la şcoală, la petreceri, în locuinţele prietenilor, în mediul online sau chiar acasă la ei, că victime pot fi deopotrivă fetele şi băieţii, indiferent de vârstă, că aceste agresiuni pot lăsa urme pentru foarte mult timp şi cum trebuie să procedeze pentru a nu deveni victime, atât în viaţa reală cât şi pe internet. Totodată, s-a discutat despre importanţa raportării cât mai rapide a abuzurilor, despre resursele pe care minorii au la dispoziţie, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată, în acest sens fiind promovată şi linia europeană de asistenţă pentru copii - 116111, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului.

Activităţile preventive din cadrul acestei campanii vor continua până la sfârşitul acestei luni, iar cele din Programul „Şcoala Siguranţei Tedi” până la finalul anului şcolar, în cadrul acestora urmând a fi abordată în mod deosebit tema siguranţei în vacanţă a copiilor.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro