Elevii din Ianca au învăţat să încondeieze ouă pentru Paşte în cadrul programului "Şcoala altfel", gazda fiind Muzeul din localitate. Iniţiativa a aparţinut cadrelor didactice Iancu Fănica şi Cojocaru Cătălina. Şcolarii au fost impresionaţi de îndemânarea Cătălinei Cojocaru, aceasta mărturisind că a învăţat acest meşteşug de la bunica ei din satul Batogu, localitate ce aparţine de comuna Cireşu.
Elevii au avut ocazia să viziteze şi recenta expoziţie "Valori cultural-istorice ale oraşului Ianca", finanţată de Consiliul Judeţean Brăila, al cărui iniţiator este prof. Ion Bărbuceanu. După o prezentare succesivă, în imagini şi documente ale localităţii, de la prima atestare documentară până în zilele noastre, copiii au vizitat sala de Tradiţie. Interiorul încăperii este aproape identic cu cel al unei case ţărăneşti de odinioară: război de ţesut, roată de tors, dar şi mai multe instrumente muzicale specifice zonei, cum ar fi vioara, ţambalul, cobza, acordeonul şi contrabasul. Pereţii sunt "îmbrăcaţi" cu carpete, şi costume naţionale.
În sala "Şcoala de altădată", elevii şi-au putut face o imagine despre cum învăţau bunicii şi străbunicii lor şi au fost impresionaţi de abecedarul din 1932, de manualele şi caietele din perioada interbelică şi de tocul cu peniţa de scris. În camera rezervată "Bisericii Strămoşeşti", este prezentată prima biserică construită în 1833 de către boierul Niculescu împreună cu sătenii şi sfinţită în 1836.
Expoziţia "Valori cultural-istorice ale oraşului Ianca" a fost inaugurată în toamna anului trecut, în prezenţa oficialităţilor locale, dar şi a autorităţilor din Brăila. Aceasta se poate vizita în orice perioadă, iar intrarea este liberă.