Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Le-as da nota 100 fotbalistilor pentru jocul cu Cehia

Romania: 1. Lobont - 2. Contra, 4. Tamas, 5. Chivu, 3. Rat - 7. Fl. Petre (13. Badoi '53), 6. Ov. Petre, 11. Cocis, 8. D. Munteanu (16. Codrea '71) - 10. Mutu (18. G. Bucur '88) - 9. Mazilu. Antrenor: Victor Piturca.
Cehia: 1. Cech - 2. Grygera, 5. Bolf (12. Sihok '59), 21. Ujfalusi, 6. Jankulovski (20. Pospech '14) - 8. Poborsky, 3. Polak, 18. Heinz (19. Jun '75), 7. Smicer - 9. Koller, 15. Baros. Antrenor: Karel Bruckner.
Meciul a fost arbitrat de o brigada norvegiana, alcatuita din Terje Hauge (central), Steinar Holvik, Ole Hermann Borgan (asistenti) si Tommy Skjerven (rezerva). Observatori au fost Gerhard Kapl (Austria), pentru joc, si Paolo Bergamo (Italia), pentru arbitri.
Cartonase galbene: Badoi '63, Chivu '69, Ov. Petre '76.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a invins, simbata, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Cehiei, intr-un meci disputat pe stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta, in cadrul grupei I de calificare la Cupa Mondiala din 2006, transmite trimisul MEDIAFAX.
Romania a deschis scorul in minutul 28, cind Adrian Mutu a reluat in plasa, de la sase metri pozitie centrala, in dreapta portarului Petr Cech, un balon centrat de pe partea stinga de Razvan Rat.
In minutul 59, Razvan Cocis a pasat, de la marginea careului de sase metri al oaspetilor, mingea a ajuns pina la Mutu, care a majorat diferenta, deviind-o, cu calciiul, de la trei metri, de pe linia butului din dreapta portii aparate de Cech.
Jucatorii cehi Tomas Galasek si Tomas Rosicky, accidentati, nu au fost trecuti nici macar pe lista de rezerve. Marek Jankulovski s-a accidentat la glezna stinga si a fost inlocuit dupa nici un sfert de ora de joc.
Dupa ce a fost inlocuit, mijlocasul Dorinel Munteanu a fost aplaudat frenetic de toti cei prezenti pe stadion si a fost chemat sa salute galeria. Antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj, noul recordman de selectii la echipa nationala a Romaniei (126), a raspuns cu aplauze publicului aflat pe stadion.
In momentul intonarii imnului Romaniei, la tribuna a II-a a fost desfasurat un tricolor care acoperea intreaga lungime a acestui sector.
La partida de la Constanta a asistat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a aplaudat in picioare golurile lui Mutu. In pauza, Basescu a salutat, de la tribuna oficiala, publicul de la tribuna I, de unde mai multe persoane i-au strigat "Sa traiti bine!", sloganul electoral folosit de acesta in campania electorala. Cu citeva minute inainte de inceperea reprizei a doua, seful statului roman a coborit in mijlocul spectatorilor, dind mina cu mai multi dintre acestia si fotografiindu-se alaturi de ei. De asemenea, dupa ce Mutu a inscris al doilea gol al Romaniei, Traian Basescu s-a ridicat de pe scaun pentru a participa la "valurile" facute de spectatori.
Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat ca le-ar da jucatorilor sai nota 100 pentru prestatia din partida cu Cehia, cistigata, simbata, la Constanta, cu scorul de 2-0, in grupa I preliminara a Cupei Mondiale din 2006, transmite trimisul MEDIAFAX.
"Le-as da nota 100. Imi pare rau ca aceasta victorie nu ne da sanse mai mari de calificare. Mai speram, totusi. Ceea ce ramine este ca am invins o echipa mare si la diferenta de goluri pe care ne-o doream. Forta noastra a fost grupul, care a dat dovada de caracter puternic si a reusit sa cistige", a declarat Piturca, in cadrul conferintei de presa de la finalul partidei Romania - Cehia.
Selectionerul nu considera ca a riscat incepind partida cu trei jucatori tineri in echipa, Ovidiu Petre, Ionut Mazilu si Razvan Cocis, a caror prestatie a calificat-o drept "exceptionala". "Intotdeauna am vrut jucatori noi la echipa nationala, jucatori tineri, iar in acest moment sint multumit de prestatia lor. Ovidiu Petre, Mazilu, Cocis, care au jucat exceptional, pot fi un cistig pentru viitor. La echipa nationala sint 22 de milioane de selectioneri, dar noi stim cel mai bine situatia jucatorilor si toate amanuntele despre ei", a subliniat Piturca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii