Mergi la conţinutul principal

Laurențiu Vărgatu, ales a patra oară președinte AJF Brăila

* vicepreședinți sunt Constantin Zăgan și Iulian Bibicu * reprezentant al Ligii a IV-a în Comitetul Executiv a fost desemnat Petre Deliu, aceeași funcție fiindu-i atribuită, pentru Liga a V-a, lui Vasilică Popescu * Doru Grozea va coordona Comisia Județeană de Arbitri

 

Vinerea trecută a avut loc Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Brăila cu membrii afiliați, în cadrul căreia Laurențiu Vărgatu a fost reales pentru a patra oară președinte al acestei organizații. Vicepreședinți au fost nominalizați Constantin Zăgan (Victoria Traian) și Iulian Bibicu (Tricolorul Lanurile). Reprezentant al Ligii a IV-a în Comitetul Executiv a fost desemnat Petre Deliu (Daous Dava Brăila), aceeași funcție fiindu-i atribuită, pentru Liga a V-a, lui Vasilică Popescu (Voința Plopu). Reprezentant al cluburilor juvenile este Bogdan Grigore. Nu în ultimul rând, Comisia Județeană de Arbitri va fi coordonată în continuare de Doru Grozea.

La acest eveniment a participat Gabriel Dragoș Tudose, directorul cabinetului Instituției Prefectului – județul Brăila. Acesta a transmis un mesaj din partea prefectului județului Brăila, Iulian Timofei, care nu a putut fi prezent, din motive obiective, la această Adunare Generală AJF Brăila.

“Sincer, mă bucur că am reușit să păstrăm acest grup și să ne reîntâlnim. Anul trecut a fost unul special din cauza pandemiei de coronavirus, am schimbat multe din mers, la indicațiile primite de la FRF, ca să putem declara campioana. Mă bucură faptul că multe echipe au înțeles că, la nivel de club, trebuie să construiască o piramidă, să aibă echipe de copii și juniori, care să facă pasul la formația de seniori, capitol la care putem nominaliza câteva astfel de grupări sportive: Dacia Unirea, Viitorul Ianca, ACS Comunal Cazasu, Viitorul Cireșu, AFC Urleasca. În județ, multe echipe au înțeles că trebuie să-și refacă suprafețele de joc, iar în Brăila ne vom baza pe stadionul Progresul, unde, din câte știu, a ajuns deja suprafața de joc, gazonul sintetic de la FRF”, a punctat Laurențiu Vărgatu în deschiderea acestui eveniment.

Pentru prima dată, în cadrul Adunării Generale AJF au fost premiați trei foști fotbaliști care au activat în competițiile județene și anume: Virgil Barbu de la Voința Găiseanca, Vasile Constantin, actualul primar al comunei Tudor Vladimirescu, Ștefan Cloșcă cunoscut în lumea fotbalului drept “Șeptic”, de la AS Jirlău, unchiul lui Bănel Nicoliță. Toți trei au primit diplome și câte o minge din partea AJF Brăila, premierea fiind făcută de președintele Laurențiu Vărgatu.

După ce a fost reales președinte al AJF Brăila, Laurențiu Vărgatu a reiterat faptul că va pune în continuare mare accent pe dezvoltarea fotbalului juvenil, cel care poate asigura viitorul fotbalului brăilean.

“Vom merge pe același trend ascendent și sperăm ca în campionatul următor al Ligii a IV-a să avem 14-16 echipe. Să continuăm să dezvoltăm sectorul juvenil prin organizarea a cât mai multe competiții”, a mai spus președintele AJF Brăila.

 

S-au stabilit meciurile din turul Ligii a IV-a și a V-a

Tot cu acest prilej s-au tras la sorți meciurile din cadrul turului Ligii a IV-a, competiție la care în sezonul 2022-2023 vor participa 11 echipe și care va începe pe data de 3 septembrie. Tot în aceeași zi se va disputa și prima etapă din Liga a V-a, competiție căreia i s-a stabilit

țintarul tot în cadrul acestei ședințe.

“În Liga a IV-a, după disputarea turului și a returului, primele 6 echipe vor participa în continuare la turneul play-off, celelalte la turneul play-out. Conform regulamentului, la începutul acestor turnee se vor înjumătăți punctele”, ne-a explicat Mihai Ianoș, secretarul AJF Brăila.

 

Prima etapă a Ligii a IV-a programează pe 3 septembrie meciurile:

Viitorul Șuțești – ACS Comunal Cazasu

Tricolorul Lanurile – Sportul Chiscani

Dinamic Unirea – Victoria Traian

Voința Vișani – Daous Dava Brăila

Viitorul Cireșu – CS Făurei

AFC Urleasca stă.

 

Secretarul AJF Brăila a anunțat că tot în aceeași zi, adică pe 3 septembrie, se va disputa și o parte dintre meciurile primei runde ale Ligii a V-a, o etapă care se va disputa în două zile, pe 3 și 4 septembrie.

 

Seria I:

Voința Plopu – Dunărea Gropeni

Dunărea Tichilești – Romgal Romanu

Spicul Râmnicelu – Suporter Club Brăila

Stanriz Stăncuța – Dacia Bertești

AFC Urleasca II – ACS Comunal Cazasu II

Tractorul Viziru – Victoria Traian II

Siretul Vădeni – Dinamo Măxineni

Gloria Movila Miresii – Pandurii Tudor Vladimirescu

 

Seria a II-a:

Voința Bărăganul – CS Local Mircea Vodă

Viitorul Galbenu – Viitorul Însurăței

Victoria Dedulești – Viitorul Șuțești II

Voința Găiseanca – Spicul Zăvoaia

Comagrim Dudești – Voința Făurei Sat

AS Ulmu – Voința Racovița

ACS Bordei Verde – Unirea Grădiștea

AS Jirlău stă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro