Mergi la conţinutul principal

Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga, acasă, 100 km pentru copiii cu autism

* aceștia participă la Ultramaratonul ”Autism 24 de ore Marea Neagră”, ediție care anul acesta se va desfășura la domiciliul fiecărui participant * scopul evenimentului este sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul

 

 

Sunt eroi prin meseriile pe care le au, iar acum devin eroi pentru copiii cu autism. Militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu participă, în perioada 2-3 mai 2020, la Ultramaratonul ”Autism 24 de ore Marea Neagră”,  iar pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va desfășura pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19. Conform regulamentului, cei doi vor alerga minim 100 km în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul. Laurențiu ne-a spus că pe timpul zilei va alerga de la parter la etajului 4, în grădina și parcarea din fața scării, iar seara traseul va fi bucătărie-dormitor. Costel a ales și el să alerge tot prin casă.

Startul ultramaratonului va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică la finalul celor 24 de ore de alergare.

Platformă online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism

Evenimentul are scop caritabil și urmărește strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism.

„Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România . Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platforma unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă. Cu siguranță că întreagă energie a evenimentului va fi una specială și majoritatea participanților vor încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h.

Cele mai ciudate locuri de alergare

Printre cele mai ciudate locuri care au fost alese deja de participanți ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt: baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașină de spălat.

Nume importante aflate la START

La startul competiției se vor afla cei mai buni ultramaratoniști din întreaga țară, iar la eveniment vor participa și români din întreaga Europă care vor alerga în izolare, din: Anglia, Spania și Italia. Un caz mai special este al profesorului de matematică Dan Toropu din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni și apropiați într-un parc pe un traseu special amenajat pentru eveniment.

“Parfumul întregului eveniment este unul cu adevărat special și vom încerca ca prin efortul tuturor participanților să putem demonstra că această comunitate a alergătorilor rămâne unită și în astfel de cazuri în care izolarea în casă reprezintă un mod de viață. Evenimentul vorbește în primul rând despre alergare, despre prietenie și despre legăturile umane care se realizează între oameni chiar și atunci când sunt la distanță unii de alții”, declară organizatorul evenimentului.

Transmisie online 24 de ore

Întregul eveniment va fi transmis online pe rețele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio amenajat special pentru acest eveniment sportiv. Pe timpul celor 24 de ore vor fi transmisii online din diferite locații ale participanților, vor fi analize și dezbateri privind evoluția concurenților și interviuri cu alergătorii aflați pe traseu.

Campania ”Fii tu un erou pentru semenii tăi” continuă

Acțiunea de strângere de donații pentru vârstincii din Brăila și Galați, inițiată de Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, se va desfășura și în luna mai. Cei care vor să ajute persoanelor vârstnice aflate în dificultate, cu o situație financiară precară, o pot face foarte simplu. Cum campania constă în colectarea de produse alimentare, pe raza județelor Galați și Brăila, cei care vor să ajute o pot face dăruind alimente de bază (ulei, făină, orez, zahăr), conserve, paste făinoase, sosuri, produse de patiserie ambalate, ceaiuri, dulceață, gemuri etc.

Nu trebuie să vă deplasați pentru a dărui alimentele. Stați acasă, sunați la numărul de telefon 0741.390.761 (Laurențiu Cobzaru) și echipa ”Fii tu un erou” vine acasă la dumneavoastră pentru a colecta produsele alimentare.

Puteți urmări campania celor doi eroi ai faptelor bune pe pagina de Facebook ”Fii tu un erou”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro