Mergi la conţinutul principal

Laurenţiu Cobzaru, numit “Omul Anului” de Statul Major al Forţelor Terestre

• totodată, militarul gălăţean a fost premiat şi cu două distincţii, una pentru promovarea imaginii şi vizibilităţii Armatei şi una la categoria “Sănătate şi Sport” • Laurenţiu s-a apucat de alergat în copilărie, iar în ultimii ani nu există cursă la care să nu susţină o cauză umanitară • maratonistul a împărţit premiile obţinute cu pompierul brăilean Costel Mazâlu, cei doi organizând periodic evenimente pentru a ajuta copiii şi adulţii aflaţi în suferinţă

 

“Omul faptelor bune” a devenit “Omul Anului”!  Laurenţiu Cobzaru, alergătorul care şi-a făcut un scop în viaţă din a-i ajuta pe copiii şi adulţii aflaţi în suferinţă, a câştigat, recent, poate cea mai frumoasă distincţie din carieră. Laurenţiu, care este militar din cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, a fost invitat pe 24 iunie la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, acolo unde a avut loc festivitatea de premiere a competiţiei „Omul Anului”. Prin acest eveniment s-a urmărit recompensarea valorilor profesionale ale personalului militar şi civil din Forţele Terestre Române, din anul 2018, Laurenţiu primind trofeul “Omul Anului 2018” şi două certificate: unul la categoria “Imaginea şi vizibilitatea Armatei” şi unul la categoria “Sănătate şi Sport”.
“Cred cu tărie ca toţi suntem «Omul Anului», toţi suntem buni, dedicaţi în tot ceea ce facem pentru noi sau pentru ceilalţi. Nu pot să-mi asum acest merit fiindcă adevăraţii «Oameni ai Anului» sunt cei pe care am încercat să îi ajut şi să le ofer sprijinul de care au nevoie. Lor le dedic acest trofeu. În faţa lui Dumnezeu sunt doar un simplu om, nimic mai mult. Mulţumesc din toată inima tuturor celor care au fost alături de mine, în special lui Costel Mazâlu. Mulţumesc Generalului Maior Ovidiu Liviu Uifăleanu, Şeful Statului Major al Forţelor Terestre! Mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale, Forţelor Terestre Române, Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Ligii Militarilor Profesionşiti pentru încrederea oferită şi pe aceasta cale le transmit că nu îi voi dezamăgi şi voi face în continuare ceea ce ştiu mai bine să fac: să ajut semenii. Mulţumesc din toată inima tuturor!”, a declarat “Omul Anului 2018” în Armată.

Altruist cum îl ştim, Laurenţiu a împărţit distincţiile primite cu pompierul brăilean Costel Mazâlu, cei doi fiind mereu o echipă când vine vorba de susţinerea copiilor bolnavi.

Militarul gălăţean face sport de la vârsta de 9 ani, de 10 ani aleargă la semimaratoane, maratoane şi ultramaratoane şi spune că într-o competiţie se simte cel mai motivat atunci când susţine o cauză umanitară, donând premiul după fiecare cursă.

“Fiecare are o pasiune. Unul desenează, unul repară, unul construieşte...  Pasiunea mea este alergatul. De ce alergatul? Pentru că mă simt liber. Iar când susţin o cauză umanitară dispare orice barieră fizică şi psihică. Cred că în orice meserie pe care o ai poţi ajuta şi tu, la rândul tău, alţi oameni. Prin ceea ce fac, prin ceea ce ştiu să fac, să alerg, am zis că pot să ajut şi pe alţii şi de aceea organizăm crosuri caritabile”, susţine militarul gălăţean.

 

Erou şi pentru brăileni

 

Gălăţeanul Laurenţiu Cobzaru poate fi numit erou şi pentru brăileni. Numai anul acesta, el a iniţiat în Parcul Monument din Brăila trei crosuri caritabile, plus ultramaratonul Galaţi - Bucureşti, 260 km (recordul lui în materie de distanţă parcursă), în care, împreună cu Costel Mazâlu de la ISU Dunărea şi sublocotenentul Petronela Lungu din cadrul IGSU Bucureşti, a alergat pentru susţinea a patru persoane afectate de boli grave, printre care şi plutonierul adjutant Viorel Dima, pompier la I.S.U. Brăila, diagnosticat cu cancer esofagian cu metastaze la ficat.

La mai puţin de o lună de la ultramaraton, respectiv pe 24 martie, Laurenţiu a organizat în Parcul Monument crosul caritabil Fii şi tu un erou pentru Iuliana, unde sute de brăileni au venit să alerge şi să facă donaţii pentru Iuliana Ţigănuş, profesoara de geografie de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny diagnosticată cu cancer.

În luna aprilie, Laurenţiu Cobzaru s-a alăturat campaniei #coloramimpreuna - Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie, organizată de cotidianul Obiectiv - Vocea Brăilei şi Asociaţia Pentru Adevăr cu scopul de a aduce un strop de culoare copiilor internaţi în spital. Mai întâi, acesta a alergat 21 de km la Maratonul Nisipului de la Mamaia, unde a reuşit să urce pe podiumul competiţiei la proba de semimaraton (21 km,) câştigând locul I la categoria sa de vârstă (30-39 ani) şi locul III la general. Acesta a primit din partea organizatorilor un premiu în valoare de 200 lei pe care a ales să îl doneze pentru campania #coloramimpreună. Apoi, pe 21 aprilie, alături de pompierul brăilean Costel Mazâlu, cei doi au organizat în Parcul Monument crosul Fii tu un erou pentru copilul tău!, unde toate fondurile adunate au fost donate pentru a le face mai comodă şederea în spital copiilor internaţi în Secţia de Pediatrie.  

De asemenea, în luna mai, militarul gălăţean a organizat încă un eveniment sportiv pentru a ajuta un camarad brăilean. Este vorba despre caporalul Andrei Săndel, diagnosticat cu tumoră malignă a colonului. Iar astfel de evenimente caritabile vor continua cu siguranţă, acţiuni la care Laurenţiu vă va invita prin îndemnul “Fii tu un erou!”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro