Mergi la conţinutul principal

Laptele în şcoli, tot de la «Risk»

Zilele acestea, Consiliul Judeţean Brăila a semnat contractul pentru componenta "Lapte", din programul guvernamental "Lapte-Corn", cu SC "Risk Com" SRL, societate aflată în insolvenţă. După cum bine ştiţi, Risk este firma familiei Rădulescu. Potrivit anunţului de atribuire postat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) firma a fost singurul ofertant înscris la licitaţie, preţul final de achiziţie fiind cel de lansare a procedurii, adică 3.878.797,23 lei plus TVA.
În acest an şcolar, în programul guvernamental se înscriu circa 34.353 de copii, însemnând 12.806 şcolari în municipiu, plus încă 12.603 în judeţ, la care se adaugă aproape 5.000 de preşcolari în municipiu şi alţi circa 4.000 în judeţ. Produsele achiziţionate în cadrul licitaţiei sunt produse lactate, însemnând lapte UHT, lapte pasteurizat şi iaurt - în ambalaje de 200 g/unitate. Schema de furnizare a produselor (zilnic, bisăptămânal şi săptămânal, în funcţie de distanţa de la sediul distribuitorului până la unităţile şcolare) se stabileşte de către CJ Brăila de comun acord cu operatorul economic desemnat câştigător, cu menţiunea că în municipiu, unde se concentrează peste 60% din beneficiarii programului guvernamental, furnizarea se face zilnic.
În ce priveşte licitaţia pentru cea de a doua componentă a programului guvernamental (programată pentru luna august), potrivit datelor din SEAP lucrurile nu s-au încheiat încă. De vină este blocarea procedurii în urma contestaţiilor formulate de ofertanţi şi adresate Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. De precizat că la această licitaţie s-au înscris 3 ofertanţi după cum urmează: "Management Objectives" Bucureşti având asociată firma "Vel Pitar" Râmnicu Vâlcea şi subcontractant SC "Velrom" Târgovişte; firma brăileană "Risk Com" SRL şi, în fine, ultimul ofertant, asocierea "Voipan Sil" Câmpina - "Eden Garden" Plopeni.
Contractul pentru licitaţia Corn are o valoare de 1,79 milioane de lei fără TVA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro