Lapte şi mere de la “Alpiline” în şcoli şi grădiniţe | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Lapte şi mere de la “Alpiline” în şcoli şi grădiniţe

• firma familiei Rădulescu a câştigat licitaţia Consiliului Judeţean pentru cele două componente ale programului guvernamental • contractul este multianual şi acoperă inclusiv 2019 • valoarea de atribuire este puţin peste 13,4 milioane lei, fără TVA • pentru componenta “Corn”, aferentă următorilor doi ani şcolari, licitaţia va fi în curând lansată în SEAP  

 

Final de licitaţie pentru două dintre cele 3 componente ale programului guvernamental Lapte-Corn-Fructe în şcoli şi grădiniţe: Consiliul Judeţean Brăila a anunţat atribuirea loturilor Lapte şi Fructe către firma brăileană “Alpiline” aparţinând directorului Electrica - Distribuţie Brăila, Ştefan Rădulescu, în cadrul a două contracte multianuale care acoperă inclusiv anul şcolar 2018 - 2019, cu o valoare cumulată de peste 13,4 milioane lei, fără TVA. Cea mai mare pondere o are componenta “Lapte”, circa 10,46 milioane lei, fără TVA, în timp ce pentru “Fructe” preţul de atribuire a fost de aproape 2,95 milioane lei, fără TVA.

Potrivit anunţului de atribuire postat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) acordul cadru semnat deja de CJ Brăila şi “Alpiline” are ca obiect “furnizarea şi distribuţia de produse lactate şi fructe proaspete în şcoli pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat autorizat/acreditat, precum şi pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi private autorizate/acreditate şi particulare acreditate cu program normal de 4 ore, din municipiul şi judeţul Brăila, în anii şcolari 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019”, fiind inclus aici şi serviciul de transport al acestor produse la beneficiarii finali din unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţ. 

În ambele cazuri s-a organizat licitaţie electronică pentru desemnarea furnizorului, cu precizarea că pentru lotul “Lapte” “Alpiline” n-a avut nici un contraofertant, context în care preţul de atribuire a rămas la nivelul celui de pornire a procedurii (10.462.297,6 lei, fără TVA), în timp ce pentru lotul “Fructe”, unde a existat un al doilea ofertant, preţul final a fost de 2.948.008,8 lei, fără TVA, faţă de 3.037.342,4 lei, preţul de pornire.

Legat de componenta “Corn” a programului guvernamental, aceasta este asigurată, abia din a doua jumătate a lunii martie, până la finele acestui an şcolar de o firmă din Galaţi, “Patisgal”. Pentru următorii doi ani şcolari, după cum ne-a explicat vicepreşedintele CJ Brăila, Ionel Epureanu, procedura de achiziţie publică este în faza de aprobare pe plan local, urmând în scurt timp să fie lansată în SEAP. “Chiar mâine (astăzi - n.r.) documentaţia va fi dată la semnat după care va pleca pentru validare la ANRMAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice - n.r.). Când va trece şi de această etapă va fi urcat în SEAP anunţul de achiziţie, fiind vorba despre un acord cadru similar celor pe componentele Lapte şi Fructe”, ne-a explicat sursa citată.

 

“Alpiline”, un altfel de “Risk Com”

După cum reiese din Registrul comerţului, firma adjudecatară “Alpiline” SRL îl are drept asociat majoritar pe omul de afaceri Ştefan Rădulescu, printre altele şi directorul companiei locale de distribuţie a energiei electrice. Societatea are deja la activ 3 contracte pe bani publici, toate cu CJ Brăila, în valoare de peste 3,87 milioane de lei, pentru furnizarea produselor lactate. 

O scurtă trecere în revistă a contractelor din anii anteriori pe programul guvernamental “Lapte-Corn” arată că în mod tradiţional firmele familiei Rădulescu au asigurat produsele respective, fie că a fost vorba despre “veterana” SC “Risk Com”, fie, mai nou, SC “Alpiline”.

Ca o paranteză, datele oficiale ale SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) arată că SC „Risk Com” are în portofoliu zeci de contracte, finanţate din bani publici, în valoare de aproape 28 milioane euro, fiind desemnată în mai multe judeţe furnizorul oficial în programul „Lapte Corn”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro