* antologia “Mihai I al României. Regele nostru” va fi lansată astăzi, 19 iunie, începând cu ora 18.00, la Muzeul Brăilei “Carol l”
Astăzi, 19 iunie, începând cu ora 18:00, la Muzeul Brăilei “Carol l” va avea loc o lansare de carte inedită: “Mihai I al României. Regele nostru. Martori, experiențe, amintiri regale”, coordonată de Alexandru Muraru. Volumul conține texte semnate de personalități ale vieții publice românești și străine, înalți prelați, jurnaliști, istorici sau oameni politici, diplomați, scriitori sau creatori de cultură, care aștern mărturii și amintiri inedite despre legătura lor cu regretatul Suveran: Emil Hurezeanu, Theodor Paleologu, Ana Blandiana, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Ștefan Câlția, Dan Grigore, Ion M Ioniță, Maria-Denise Theodoru, Keith Hitchins, Adrian-Silvian Ionescu și mulți alții.
Majestatea Sa Regele Mihai I al României a fost mereu în miezul celor mai mari schimbări politico-sociale ale ultimului secol, “fiind poate singurul monarh din lume care s-a confruntat cu ambele maladii politice ale secolului XXI, nazismul și comunismul. Sacrificiul său a fost, de atunci, mărturia unei lumi a tragediei și a destinului implacabil. Personalizând regalitatea, el s-a transformat în cea mai importantă instanță a exilului românesc și a lumii libere, simbol al adevărului și al conștiinței”, spune Alexandru Muraru în prefața antologiei.
Alexandru Muraru este Doctor în științe politice, cercetător științific și cadru didactic în Departamentul de Științe Politice al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru al României (2005–2009) și consilier pentru Parlamentul României (2009–2010, 2012–2013), iar în perioada aprilie 2013 – martie 2014 a condus, în calitate de director-general, Institutul Național al Patrimoniului. Începând cu decembrie 2014 a fost învestit de Parlamentul României pentru un mandat de 4 ani ca membru titular în conducerea Societății Române de Radiodifuziune.
La eveniment vor participa jurnalista Maria-Denise Theodoru și Ionel Cândea, director al Muzeului Brăilei “Carol I”.