Mergi la conţinutul principal

Lansare de carte la Bibliotecă

• astăzi, 21 iunie 2024, începând cu ora 17.00, are loc lansarea cărții ”Daruri literare - IV - Scriitori brăileni de azi  - Dumitru Barău” de Lucia Pătrașcu

 

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila organizează astăzi, 21 iunie 2024, începând cu ora 17.00, o întâlnire literară specială. Este vorba despre lansarea cărții ”Daruri literare - IV - Scriitori brăileni de azi  - Dumitru Barău” de Lucia Pătrașcu. Evenimentul are loc la Sala ”Fănuș Neagu” și va fi prezentat de Vasile Datcu, Viorel Mortu, Adelina Pop, Valentin Popa, Vasile Zbarcea. Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

”Seria «Daruri literare…» cu cele patru volume apărute până în acest moment cuprinde monografii centrate pe un singur autor. Cel mai recent volum este consacrat scriitorului Dumitru Barău și cuprinde date biografice, traseul și portofoliul literar, păreri critice, recenzii și fotografii. Aceasta este o micro-antologie de autor modestă și incompletă, fără a epuiza tot ceea ce se poate spune despre Dumitru Barău, care are la activ  nouă cărți publicate de poezie și proză”, spune autoarea Lucia Pătrașcu, adăugând că scrierile sale aparțin literaturii brăilene de astăzi, care are prezent și viitor. ”Împlinirea artistică a lui Dumitru Barău este de a analiza sufletul omului, fiind un atent observator și un maestru al detaliului, conturând impresia unui scriitor-martor”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro