Mergi la conţinutul principal

Lansare de carte: ”Poftiți la masa străbunilor noștri! Bucate românești și povești despre români”

• volumul este coordonat de Elena și Dumitru Parasca, reprezentanții Asociației Culturale ”Regatul Sânzienelor” din Suceava • lansarea de carte va avea loc miercuri, 13 septembrie, iar programul evenimentului cuprinde și un spectacol de muzică și dansuri populare, plus o mini-expoziție culinară cu degustare

 

Brăilenii sunt invitațI, miercuri, 13 septembrie, de la ora 15.00, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” la lansarea volumului ”Poftiți la masa străbunilor noștri! Bucate românești și povești despre români”, coordonat de Elena și Dumitru Parasca, reprezentanții Asociației Culturale ”Regatul Sânzienelor” din Suceava.

”Fiecare coautor al acestei cărți are propriile percepții despre bucătăria românească. Au profesii diferite și vin din medii diferite. Sunt oameni care povestesc cu sinceritate despre trăirile lor, despre experiențele lor de viață. Și totuși, în această diversitate de abordări ale subiectului gastronomie românească, descoperim un filon comun și prețios prin simbolistica lui - rădăcinile din care ne tragem seva. «Poftiți la masa strămoșilor noștri! Bucate românești și povești despre români» nu este o carte de bucate și nici o carte de istorie. Este o carte despre trăirile noastre, cu povești despre zone rupte din rai, despre oameni adevărați și despre modul lor de viață, explică Dumitru Parasca, coordonator al volumului.

În cuprinsul cărții, cititorii pot descoperi rețete din diferite zone ale țării: Elena Negru (Bucovina, Colț de Rai), Ilaria Pușcă (Poveste cu bucate de ieri și azi din Vatra Moldoviței), Lăcrămioara Pop (Frunză verde ca răchita/Iacă-te și din Harghita), Gabriela Popa (Brăila, orașul dacilor), Elena Nandriș (Mahala, pământ românesc), Irina Chirinciuc (Vă îmbrățișăm din Basarabia), Ilie Abramiuc (Mierea, mărturie peste milenii a continuității poporului român), Laura Melinda Tătăran (Rețetar din județul Satu Mare) etc. Coautorii și ambasadorii culturali ai Festivalului Național “Regina Sânzienelor” vor fi prezenți la lansare și vor împărtăși cu publicul cum a luat naștere ideea acestei antologii.

Programul evenimentului mai cuprinde un spectacol de muzică și dansuri populare și o mini-expoziție culinară cu degustare. Participă Ansamblurile de dansuri folclorice “Dor de tei” din Galați, “Păltineanca” din Vrancea, “Dorulețul” din Tulcea, “Spicul” din Brăila și Ansamblul de dansuri grecești “Pandora”, de asemenea din Brăila. Cu un moment de muzică populară va fi prezent în fața publicului și solistul brăilean Mihai Constandache.

Prezintă: scriitorul Virgil Andronescu și artistul plastic Hugo Mărăcineanu.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro