Mergi la conţinutul principal
Primul Mare Maestru român la șah vine la Brăila!

Lansare de carte și Trofeul „Rocada Mare” la Muzeul Brăilei „Carol I”

• duminică, 11 decembrie, ora 10.00, în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I”, are loc lansarea cărții „Artă în șah și în viață”, în prezența autorului, Marele Maestru Internațional Florin Gheorghiu - singurul maestru român la șah care l-a învins pe celebrul Bobby Fisher • concomitent, la Centrul Diversității Culturale, se va desfășura Trofeul „Rocada Mare”. Șah Rapid, omologat de Federația Internațională de Șah

 

Dublu eveniment duminică, 11 decembrie 2022, de la ora 10.00, în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I”, Piața Traian nr. 3, și la Centrul Diversității Culturale, din cadrul aceleeași instituții de cultură brăilene.

Pe de o parte, are loc lansarea cărții „Artă în șah și în viață (trei volume), în prezența autorului, Marele Maestru Internațional la Șah Florin Gheorghiu - singurul maestru român la șah care l-a învins pe celebrul Bobby Fisher (Mare Maestru Internațional și campion mondial la șah în anii 1970), invitat de onoare al Clubului Sportiv „Micul Prinț” din Brăila. Absolvent al Facultății de Filologie, Secția Română-Engleză, din cadrul Universității București, Florin Gheorghiu (n. 1944) este primul Mare Maestru Român la Șah și de nouă ori campion național de șah al României. În anul 1963, devenea campion mondial la juniori.

Primul volum al Integralei de Șah Florin Gheorghiu acoperă perioada 1960-1970. Cel de-al doilea volum, apărut la Editura Cartea Românească, reprezintă o selecție de partide din perioada 1971 - 1980, iar volumul III conține partide jucate de Florin Gheorghiu în compania celor mai buni mari maeștri ai vremii, în perioada 1981 - 2000. Partidele sunt comentate de autor și însoțite de diagrame privind desfășurarea lor.

Concomitent, se va desfășura Trofeul „Rocada Mare”. Șah Rapid, omologat FIDE (Federația Internațională de Șah - The International Chess Federation). Coordonatorii evenimentului de duminică sunt Iulian Preda, președintele Clubului Sportiv „Micul Prinț” din Brăila, Dan Mițaru, maestru FIDE și Muzeul Brăilei „Carol I”.

Pe de altă parte, amatorii de șah din municipiul Brăila - copii, tineri, adulți și seniori - sunt așteptați în fiecare zi de luni și marți, de la ora 18.00, la Centrul Diversității Culturale, din Piața Traian nr. 3, pentru a învăța tainele acestui minunat sport al minții cu Iulian Preda, președintele Clubului Sportiv „Micul Prinț” Brăila, coordonatorul acestui demers sportiv implementat, în premieră, în orașul nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro