Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

""Laminorul" nu se va lichida niciodata!"

Conducerea organizatiei sindicale reprezentative din cadrul SC "Laminorul" Braila este hotarita sa nu cedeze in efortul de a convinge factorii decizionali din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ca relansarea la privatizare este unica solutie acceptata de salariati. Astfel, la aflarea vestii ca, pentru a doua oara, ofertantul "Danscan Steel" a fost eliminat de la negocieri, presedintele Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca, a subliniat ca a avut deja interventii la AVAS, in sensul urgentarii procedurilor premergatoare relansarii la privatizare. "Sa fie foarte clar: "Laminorul" nu se va lichida niciodata! Am vorbit la AVAS si am primit asigurari ca, in circa doua saptamini, va fi publicat un nou anunt privind scoaterea la vinzare a pachetului majoritar de actiuni. Administratia societatii urmeaza ca, intr-un timp cit mai scurt, sa trimita la Bucuresti toate documentele pentru a fi refacut caietul de sarcini. De altfel, din informatiile pe care le detin, se pare ca ar mai fi si un al doilea potential investitor rus interesat de societatea noastra. Cu toate acestea, ca salariati, sintem mai receptivi la intentiile "Danscan Steel" de a cumpara pachetul de actiuni intrucit, urmare a colaborarii comerciale cu aceasta firma care a procesat la noi cantitati importante de tagla si a dat de lucru la muncitori, in contul societatii au intrat sume importante cu care s-a stins litigiul comercial cu fostul actionar majoritar "Tenaris" si s-au achitat o serie de datorii catre furnizori", ne-a declarat sursa citata.
Reaminitm ca, zilele trecute, AVAS a anuntat ca a eliminat de la negocieri unicul ofertant - "Danscan Steel" Danemarca - pe motiv ca nu a avut complet doasarul de participare la negocieri. Concret, scrisoarea de bonitate bancara depusa de catre ofertant in dosarul de participare era emisa de o unitate bancara din Danemarca, dar care nu are corespondenta directa cu "Eximbank" - banca de comert exterior a Romaniei. Mai mult, acest document bancar reflecta bonitatea firmei "Danscan Holding" si nu a "Danscan Steel" AS, ofertantul in cazul "Laminorul", cu mentiunea ca aceasta din urma face parte din holdingul "Danscan", iar piesa de dosar in discutie contine informatii cu privire la situatia unui cont bancar a "Danscan Holding" si nicidecum informatii cu privire la bonitatea ofertantului. De asemenea, din dosarul de participare lipseste certificatul de inmatriculare al ofertantului "Danscan Steel" AS in copie, insotit de traducerea legalizata a acestui act.

In caseta
Angajatii sint nemultumiti ca nu si-au primit salariile

Informatii de ultima ora indica faptul ca nemultumirea laminoristilor braileni a ajuns la un asemenea nivel la care o miscare de protest pare iminenta. Contactat de reporterii "Obiectiv", liderul de sindicat Constantin Iarca a confirmat ca salariatii "Laminorul" sint nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit salariile din decembrie 2005. Mai mult, sursa citata a explicat ca angajatii societatii au fost cu greu induplecati sa nu declanseze miscarea de protest in cursul zilei de ieri. "Am reusit sa conving ca nu aceasta este rezolvarea si astazi (ieri - n.r.) n-au mai intrerupt lucrul, desi oamenii erau hotariti sa faca asta. Semnalele insa sint clare ca muncitorii sint nemultumiti din cauza ca societatea este restanta cu doua plati din decembrie, iar astazi (ieri - n.r.) ar fi urmat sa fie alimentate cardurile de salarii, lucru care nu s-a mai intimplat", ne-a declarat sursa citata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii