Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminorul Braila vrea sa vinda terenul din spatele hypermarket-ului Billa

Conducerea societatii are in plan vinzarea restului suprafetei de teren pe care o mai detine in amplasamentul de pe strada Transilvaniei, unde deja o parte din lotul initial a fost achizitionata de doua companii germane care au construit acolo doua hypermarket-uri: "Billa II" si "Praktiker". Astfel, pentru data de 22 februarie a fost convocata adunarea generala extraordinara a actionarilor, ocazie cu care se va pune in discutie intentia de vinzare a lotului de circa 23.000 metri patrati, inclusiv a constructiilor amplasate pe acest teren. Vinzarea terenului ar urma sa se efectueze prin licitatie, reprezentantii companiei evitind sa precizeze valoarea la care au fost evaluate activele.
Societatea "Laminorul" a raportat o pierdere de 5,95 milioane lei (1,68 milioane euro) in primele noua luni ale anului 2006, in crestere cu 17,8% fata de pierderile de 5,05 milioane lei inregistrate in perioada similara din 2005. Veniturile totale realizate de companie in primele noua luni ale anului 2006 au fost de circa 32 milioane lei (9,04 milioane euro), in crestere totusi cu 80,7% fata de perioada similara a anului 2005, se mentioneaza intr-un raport al companiei transmis catre Rasdaq.
Reamintim ca, la sfirsitul lunii noiembrie 2006, actionarii societatii au hotarit majorarea capitalului social de la 36,88 milioane lei, pina la 40,28 milioane lei. Asta dupa ce in septembrie acelasi an a fost luata o decizie similara in sensul majorarii capitalului de la 29,39 milioane lei, pina la 36,88 milioane lei, prin conversia in actiuni a unor creante in valoare de 7,488 milioane lei, pe care le detine actionarul majoritar al companiei, "Donau Commodities". In urma conversiei, au fost emise circa 3,6 milioane de actiuni noi, cu valoare nominala de 2,08 lei/actiune, atribuite companiei "Donau Commodities".
In noua structura de actionariat, "Donau Commodities" detine13,32 milioane de actiuni (75,4% din capitalul social), "Tubman (International) Limited" are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital), in timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului mai detine dupa privatizarea din toamna anului trecut 0,84% din capital adica 150.528 actiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii