Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminorul Braila, scoasa din nou la privatizare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va relansa la vinzare, azi, pachetul majoritar de actiuni al firmei Laminorul Braila, pentru care asteapta oferte pina la data de 10 octombrie, se arata intr-un comunicat al institutiei.
AVAS controleaza 69,9% din actiunile "Laminorul" Braila, iar pachetul lansat la vinzare reprezinta 68,3% din capitalul social al producatorului de materiale feroase primare si semifabricate.
Firma "Tubman International", fostul actionar majoritar al "Laminorul", detine in prezent 16,2% din titlurile companiei romanesti.
AVAS a incercat in mai multe rinduri, in acest an, sa privatizeze "Laminorul". La ultima tentativa, singura oferta a fost depusa de firma Truman Trade&Finance, inregistrata in Insulele Virgine Britanice, fara a se ajunge, insa, la semnarea unui contract de trecere in proprietate privata.
Firma din Braila a fost cumparata, anul trecut, de grupul international "Tenaris", impreuna cu "Silcotub" Zalau si "Tubinox" Bucuresti. "Tenaris" a preluat societatea "Tubman International", care detinea participatii majoritare la cele trei companii.
Ulterior, Tenaris a transferat "Laminorul" Braila, cu titlu gratuit, in portofoliul AVAS.
In primul semestru, "Laminorul" Braila a inregistrat pierderi de 2,8 milioane lei si o cifra de afaceri de 13,5 milioane lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii