Laboratorul de Radioterapie, mutat la Spitalul 3 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Laboratorul de Radioterapie, mutat la Spitalul 3

Secţia de Radioterapie a Judeţeanului, care funcţiona din anii 1980 în clădirea Spitalului de Psihiatrie, a fost redeschisă, ieri, într-un alt spaţiu, lângă radiologia Spitalului 3, Corpul B al Judeţeanului. Vorbim aici despre reamenajarea spaţiului din sursele proprii ale spitalului, astfel încât radioterapia, cu aparatul de ortovoltaj cu THX - 250, să poată deservi circa 200 de pacienţi, fiind posibile 700 de proceduri pe lună.
"Reamenajarea spaţiului a durat din august anul trecut până acum şi s-a realizat din surse proprii. Ne-am mutat în incinta spitalului, pentru a fi mai aproape de pacienţii noştri, acum suntem cu adevărat în casa noastră, Judeţeanul fiind în subordinea Consiliului Judeţean, iar Spitalul de Psihiatrie în aceea a Primăriei. Sperăm să fie un pas cu dreptul", ne-a declarat dr. Elena Bârlan.
Acum este de aşteptat ca adresabilitatea să fie mai mare, fiindcă secţia se află în proximitatea Traumatologiei şi Reumatologiei. Aparatul de ortovoltaj reamplasat a fost evaluat astfel încât să asigure 700 de proceduri de radioterapie pe lună.

Urmează investiţii mici, dar sigure

"Am reuşit, totodată, să obţinem acreditarea pentru laborator în cazul procedurilor radioterapeutice oncologice. Asta înseamnă că ne sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate toate aceste proceduri. Mai avem de lucru la acreditarea pentru bolile inflamatorii", a declarat dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Prezent la întâlnire, Viorel Mortu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a ţinut să vadă toate încăperile destinate Radioterapiei şi a precizat că "deşi vorbim despre o inaugurare mai mică, se poate spune că este un succes, fiind un proiect din surse proprii spitalului". În planurile imediate ale Consiliului Judeţean Brăila intră, am aflat din aceeaşi sursă, şi refacerea completă a acoperişului spitalului Corp B: "Trebuie schimbaţi căpriorii fiindcă datează din 1924-1927 şi sunt deja probleme. Trebuie să avem în vedere că este o clădire de patrimoniu şi că trebuie respectată arhitectura. Vor urma şi aici mai multe mici investiţii, dar sigure", a mai spus Viorel Mortu.
Cu prilejul întâlnirii, chirurgul Cornel Vărzaru a valorificat oportunitatea de a-i vorbi reprezentantului finanţatorului unităţii. Astfel, el i-a cerut lui Viorel Mortu să manifeste atenţie şi faţă de alte investiţii (dotări), dar şi faţă de criza de personal din spital. El i-a mai explicat şi că, în prezent, Colegiul Medicilor funcţionează într-o garsonieră: "Spaţiul este impropriu desfăşurării activităţii, dacă vrem să facem o şedinţă, n-avem loc", a declarat dr. Cornel Vărzaru. Vicepreşedintele CJ i-a dat doctorului Vărzaru asigurări că va găsi o soluţie pentru fiecare situaţie în parte, astfel încât cadrele medicale să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii decente.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro