Mergi la conţinutul principal

Labirintul Anticorupţie

Astăzi, brăilenii vor avea parte de un eveniment unic, ei fiind invitaţi în "Labirintul Anticorupţie". Evenimentul este organizat de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila şi Asociaţia Pro Democraţia. Începând cu ora 12.00, cetăţenii sunt aşteptaţi pe platoul din faţa Casei Tineretului, unde va fi amplasat un labirint. Aici, vizitatorii vor avea posibilitatea de a sta de vorbă cu lucrătorii de la Anticorupţie şi de a afla unde pot sesiza faptele de corupţie.
Potrivit comunicatului transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Brăila, activitatea, parte a proiectului internaţional "Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine", finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România, îşi propune să informeze cetăţenii cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie, folosind o metodă informală şi inedită - Labirintul. "În ziua de 16 iunie, cetăţenii sunt aşteptaţi pe platoul din faţa Casei Tineretului, unde va fi amplasată o construcţie modulară de tip labirint, care va oferi acestora posibilitatea să-şi consolideze cunoştintele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştintelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le va fi înmânat un chestionar la care va trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint. Cei mai conştiincioşi cetăţeni vor primi materiale informative şi promoţionale", a precizat reprezentantul SJA Brăila.
Proiectul "Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine" se află la a doua ediţie, iar anul acesta se va deplasa în 8 localităţi de pe raza întregii ţări şi se va extinde la nivel internaţional în Republica Moldova, în cadrul parteneriatului instituţional cu Centrul Naţional Anticorupţie.
Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila încurajează încă o dată cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să sesizeze săvârşirea acestor infracţiuni ori de câte ori este nevoie, la linia Telverde anticoruptie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro