Mergi la conţinutul principal

La un pas să-şi omoare tatăl, după o ceartă banală

• Dănuţ Alexandru Popa, de 20 de ani, va fi judecat pentru vătămare corporală comisă în condiţiile violenţei în familie • în decembrie 2016, tânărul şi-a înjunghiat tatăl în piept, după o dispută avută în bucătărie • lama cuţitului i-a străpuns victimei toracele, i-a fracturat o coastă şi i-a străpuns plămânul drept • victima a suferit leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa, după ce a pierdut jumătate de litru de sânge

 

Anchetă ajunsă la final într-un caz grav de agresiune petrecută în urmă cu mai bine de un an într-o gospodărie de pe strada Matei Basarab, din municipiu.

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dănuţ Alexandru Popa, în vârstă de 20 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “vătămare corporală în condiţiile violenţei în familie”. Tânărul, care nu a mai avut probleme cu legea penală, nu a putut fi acuzat de tentativă de omor pentru că nu şi-a lovit tatăl cu intenţie, precizează anchetatorii. De altfel, victima a refuzat în mod constant să depună plângere penală împotriva agresorului.

Dănuţ Alexandru Popa locuia, în decembrie 2016 (când s-a petrecut incidentul) împreună cu tatăl şi cu mama sa, într-o gospodărie de pe strada Matei Basarab. În ziua de 16 decembrie 2016, ora 19:00, tânărul de 20 de ani se afla împreună cu tatăl său în bucătorie. Amândoi erau în stare de ebrietate. Procurorul de caz precizează:

“Între cei doi a izbucnit un conflict verbal. La un moment dat, în timp ce se aflau în bucătăria imobilului, inculpatul a luat un cuţit lung de 33 cm, din care lama 20,6 cm, cu care i-a aplicat persoanei vătămate (tatăl său - n.r) o lovitură în zona hemitoracelui drept. Imediat după ce a lovit persoana vătămată, inculpatul a încetat agresiunea şi a rămas în bucătărie. Din exterior au venit martorii P.P. (mama agresorului - n.r.) care a apelat serviciul unic de urgenţe (112) şi P.M. (fratele victimei - n.r.) care a scos cuţitul din plagă (!)”.

În aceeaşi seară, bărbatul înjunghiat de propriul fiu a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a stat internat în perioada 16-27 decembrie 2016. Diagnosticul: “Plagă înjunghiată penetrantă în torace, cu fractură a coastei VII dreapta, hemotorax (500 de ml de sânge), plagă pulmonară, pneumotorax drept”. Leziunile suferite i-au pus victimei viaţa în primejdie şi au necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale.

Audiat pe parcursul anchetei, tânărul de 20 de ani care şi-a lovit tatăl cu cuţitul le-a spus poliţiştilor că a făcut acest lucru din pricina alcoolului. Dănuţ Alexandru Popa a povestit cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat în acea seară, “pe fondul reproşurilor şi jignirilor adresate de tatăl său”. Martorii audiaţi au confirmat declaraţia inculpatului, iar victima a spus că, într-adevăr, agresiunea s-a comis pe fondul stării de ebrietate, “de la o ceartă banală” care n-a durat mai mult de câteva minute.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor de la Tribunalul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro