Mergi la conţinutul principal

La un apartament cu 2 camere, costul debransarii ajunge 128 lei

Conducerea operatorului local de termoficare, singurul abilitat prin lege sa efectueze debransari, a stabilit tarifele pe care le practica in cazul in care un proprietar primeste avizul favorabil pentru debransare. Concret, SC "CET" a anuntat ca proprietarul va plati un tarif de 24 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare calorifer decuplat de la retea, la care se mai adauga inca un tarif de golire a instalatiei si efectuare a probelor de etansare in cuantum de 32 lei (cu TVA). Astfel, un calcul simplu demonstreaza ca pentru un apartament cu doua camere, unde exista 4 calorifere, costurile cu debransarea legate strict de serviciile in sarcina operatorului de termoficare este de 128 de lei, in timp ce, la 3 camere, costurile se ridica la circa 152 lei. "Mentionam ca debransarea se va efectua numai de personalul specializat al SC "CET" SA Braila, conform Legii nr. 325/2006, in termen de 5 zile de la plata serviciilor, dar nu mai mult de 45 de zile de la data solicitarii", se mentioneaza intr-o nota de informare a SC "CET" SA.
Cele mai recente date statistice prezentate de catre SC "CET", demonstreaza ca au fost inregistrate nu mai putin de 318 de notificari de debransare din partea proprietarilor de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare. Dintre acestea primisera aviz favorabil 222 de solicitari. De mentionat este ca in sezonul rece trecut din totalul de circa 50.000 de apartamente, doar aproape jumatate mai erau bransate la sistemul centralizat de termoficare, majoritatea celor debransate avind deja montate alte surse de incalzire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu