Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Scoala "Mihai Eminescu" au fost lansate doua proiecte

Scoala "Mihai Eminescu" a fost, miercuri, gazda lansarii a doua proiecte: "Scoala elevilor si a parintilor" si "Timpul liber al copilului".
Primul, "Scoala elevilor si a parintilor" este un proiect de o amploare deosebita, derulat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Psihopedagogica, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Grupul Scolar "Constantin Brincoveanu". Proiectul se centreaza pe constientizarea, informarea si formarea parintilor si a elevilor cu privire la dificultatile de adaptare a adolescentilor la mediul scolar.
Pentru prima oara, elevii clasei a VII-a C, de la Scoala "Mihai Eminescu" alaturi de parinti si cadre didactice s-au intilnit pentru a discuta detalii legate de proiect.
Acesta vizeaza dezvoltarea colaborarii scoala - familie, prin constientizarea si motivarea parintilor in clarificarea propriilor experiente de invatare si comportamente de relationare cu adolescentii. De asemenea, se vor desfasura activitati de informare, educare si comunicare cu privire la consumul de tutun, alcool si chiar droguri. "Am identificat necesitatea unor proiecte de acest gen in parteneriat cu parintii si practic, in multitudinea de proiecte educationale sint implicati foarte multi elevi ai scolii noastre. Prin “Scoala elevilor si a parintilor” incercam sa sustinem parintii in clarificarea propriilor comportamente de relationare cu adolescentul", ne-a spus Maria Neicu, directorul Scolii "Mihai Eminescu" si coordonator al proiectului.
Cel de-al doilea proiect educational interjudetean "Timpul liber al copilului" se adreseaza elevilor din clasele I - VIII si are ca scop dezvoltarea unei atitudini corespunzatoare fata de petrecerea timpului liber, evidentiata prin diverse activitati curriculare si extracurriculare. In proiect sint implicate trei judete: Braila, Vaslui si Vrancea. Acesta se deruleaza sub deviza "Cunoaste copilul si modeleaza-l". Printre obiectivele lui se numara cunoasterea elementelor de geografie si istorie locala, a traditiilor si obiceiurilor, valorificarea limbajului artistic.
In cadrul proiectului, elevii, sub indrumarea coordonatorilor, au realizat o expozitie de lucrari tematice "Flori pentru mama". Copiii au creat felicitari si martisoare care mai de care mai frumoase.
Proiectul este coordonat de invatatoarea Octavia Dumbrava, directoarea Maria Neicu - Scoala "Mihai Eminescu" si institutor Oana Mihai - Scoala Tudor Vladimirescu. De asemenea, actiunea se bucura de sprijinul inspectorilor de specialitate Ion Marin si Ecaterina Bonciu. "Timpul liber al copilului" se va finaliza in luna noiembrie a acestui an.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii