Mergi la conţinutul principal

La reunirea Daciei Unirea au răspuns “prezent” 20 de jucători

primul antrenament a avut loc pe aleile din faţa Stadionului Municipal • neavând apă la stadion, jucătorii ar putea să se antreneze pe cont propriu în perioada de reacomodare la efort • pe 25 ianuarie fotbaliştii echipei brăilene pleacă la Poiana Braşov pentru un cantonament de 10 zile • în februarie, Dacia Unirea susţine patru meciuri amicale

 

Ieri, la ora 15.00, cu o săptămână mai târziu decât era planificată iniţial, a avut loc reunirea lotului Daciei Unirea, eveniment la care au răspuns “prezent” 20 de jucători şi anume portarii Leu, Mitrea, Olaru şi jucătorii de câmp Necoară, Ivan, Ghiocel, Niţă, Stănciulescu, Adăscăliţei, Roşu, Puşcaşu, Neagu, Iosofache, Mucuţă, M. Iordache, P. Ioan, E. Oprea, Dima, Calu, Roşoagă. Au lipsit motivat Sorin Frunză care este răcit, Olenic şi Dănuţ Oprea care au de rezolvat probleme personale şi Misăraş, acesta, cu acordul clubului, fiind în probe pentru o săptămână la ocupanta locului întâi din Seria I a Ligii a III-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

După o scurtă şedinţă şi mai bine de o jumătate de oră de lucru la sala de forţă jucătorii au ieşit pentru primul antrenament însă, ca în fiecare an, în această perioadă, terenul este acoperit cu un strat gros de zăpadă, aşa că din nou singura soluţie o reprezenta aleea din faţa Stadionului Municipal. De data aceasta a mai apărut un inconvenient, Stadionul Municipal nu mai este racordat la conducta de apă. Aşa că jucătorii s-au antrenat la stadion şi s-au spălat abia când au ajuns acasă. Dacă nu se vor găsi soluţii fiecare fotbalist se va antrena pe cont propriu până miercurea viitoare când echipa va pleca în cantonament centralizat la Poiana Braşov. “Dacă nu vom avea apă o să dau un program de antrenament şi fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu. Şi aşa reunirea lotului trebuia să se facă pe 9 ianuarie şi timp de o săptămână fotbaliştii s-au pregătit pe unde au apucat. Pe urmă, vom pleca la munte, iar când vom veni, sper să ne antrenăm pe stadionul Siderurgistul din Galaţi, aşa cum am procedat în fiecare iarnă, în această perioadă”, a declartat Alin Pânzaru.

 

Este greu să aduci iarna jucători valoroşi. Găseşti doar de umplutură

Dacă la capitolul plecări situaţia este clară, Dacia Unirea s-a despărţit de patru jucători, portarul Gârlea, mijlocaşul Laurenţiu Petean şi atacanţii Marco Enciou şi Alexandru Muscă, la cel al sosirilor nu s-a înregistrat nicio noutate. “Este greu să aduci iarna jucători valoroşi, găseşti doar de umplutură. Noi am discutat cu câţiva fotbalişti, însă stăm la rând pentru că la noi situaţia financiară nu este una motivantă pentru ei. Cum, după toate probabilităţile, din Liga a II-a nu va mai retrograda decât o singură echipă, nu ne facem probleme cu menţinerea în acest eşalon, iar în aceste condiţii vom da credit jucătorilor tineri”, a explicat Pânzaru.

 

Amical, pe Municipal, cu Dunărea Călăraşi

După ce va încheia cantonamentul centralizat, în februarie, Dacia Unirea va susţine patru meciuri amicale după următorul program: pe 8 februarie echipa brăileană va juca cu Metalul Buzău, pe 11 februarie, cu Olimpia Rm. Sărat, pe 15 februarie, cu Unirea Slobozia, iar pe 18 februarie, pe Municipal, cu Dunărea Călăraşi: “Primele două partide sper să le putem disputa la Galaţi pe stadionul Siderurgistul, apoi cred că vom merge la Slobozia, iar ultimul test de verificare, care va avea loc cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, cel cu Dunărea Călăraşi, îl vom juca pe Municipal, sper. Acum depinde de cum va fi vremea, însă eu cred că reluarea campionatului se va amâna cu o săptămână din cauza terenurilor care cu siguranţă vor fi impracticabile în ultima săptămână din februarie”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro