Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La privatizarea "Laminorul", ofertantul a indeplinit conditiile de precalificare

Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca singurul ofertant - "Danscan Steel" Danemarca - inscris in cursa pentru privatizarea "Laminorul" a indeplinit criteriile de precalificare si a intrat in faza verificarii documentelor de participare. Depasirea acestei etape vine la mai bine de o saptamina de la data inregistrarii ofertei din partea firmei daneze si in contextul in care AVAS si-a declarat intentia de a urgenta, in limita prevederilor legale in domeniu, procedurile privind privatizarea unitatii brailene. Intentia este motivata de necesitatea parcurgerii cit mai rapide a procedurilor de privatizare, astfel incit potentialul investitor, in masura in care se va semna contractul de privatizare, sa-si intre cit mai repede in atributiuni pentru a rezolva problema salariilor angajatilor SC "Laminorul", capitol la care sint preconizate intirzieri. Surse din cadrul acestei institutii ne-au declarat ca a fost deschisa deja oferta tehnica a firmei daneze, parte componenta a dosarului de participare si ca, zilele urmatoare, va fi deschisa si oferta financiara. Dupa analizarea acestor documente, autoritatea, cel mai
probabil, va cere "Danscan Steel" imbunatatirea ofertelor. Daca AVAS va accepta aceasta ultima oferta, partile se vor aseza la masa negocierilor in vederea configurarii in forma scrisa a contractului de privatizare. De asemenea, aceleasi surse ne-au informat ca, ofertantul a cerut o pauza de citeva zile, rastimp in care reprezentantii "Danscan Steel" la negocieri sa-si rezolve problemele legate de viza de sedere pe teritoriul Romaniei, care a expira zilele acestea.
Potrivit legislatiei in domeniu, perioada alocata procedurilor de negociere este de 180 de zile de la data depunerii ofertei din partea
potentialului investitor, cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu
inca alte 90 de zile.
AVAS controleaza 69,9% din actiunile "Laminorul" Braila, iar pachetul lansat la vinzare reprezinta 68,3% din capitalul social al producatorului de materiale feroase primare si semifabricate.
Reamintim ca in luna noiembrie AVAS a scos din nou la privatizare "Laminorul" termenul anuntat pentru depunerea ofertelor din partea potentialilor investitori interesati fiind 29 noiembrie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii