Mergi la conţinutul principal

La prima ediţie a Festivalului de C Arte s-au vândut peste 4.000 de cărţi

Prima ediţie a Festivalului de C Arte Brăila, ce a avut loc la Casa Tineretului, în perioada 21-24 octombrie le-a atras atenţia brăilenilor. În ultima zi, pe lângă răsfoirea şi achiziţionarea diverselor titluri prezente pe rafturile editurilor, aceştia au putut participa şi la câteva evenimente interesante, precum Gala Poeziei. Ioan ES Pop, Adrian Alui Gheorghe, Teodor Dună, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu, Mireille Rădoi şi Dan Mircea Cipariu au recitat câteva dintre lucrările proprii. De asemenea, seara, cunoscutul artist folk Mircea Vintilă a reuşit să ridice publicul în picioare, interpretând piese celebre din repertoriul său. De precizat că acesta abia a fost lăsat să părăsească scena, după trei biss-uri consecutive. Prima ediţie a Festivalului de C Arte Brăila s-a încheiat cu o festivitate de premiere. Managerul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) şi director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi, scriitorul Dan Lungu, dar şi cercetătorul ştiinţific Zamfir Bălan, directorul adjunct al Muzeului Brăilei "Carol I" au primit "pentru contribuţia deosebită la promovarea Limbii şi Literaturii Române", câte patru gravuri semnate de Mircia Dumitrescu, ce datează din 1966.

Aproximativ 4.100 de cărţi vândute la târg

După încheierea festivalului, autorităţile au încercat realizarea unui sondaj în rândul editurilor prezente, pentru a vedea în ce stadiu se prezintă vânzarea de carte şi care ar fi elementele ce pot fi îmbunătăţite. Potrivit lui Viorel Mortu, s-au vândut aproximativ 4.110 cărţi. Majoritatea reprezentanţilor editurilor s-ar fi declarat mulţumiţi, mai puţin Sofia (n.r. - cărţi cu specific religios) şi Univers, care au vândut sub aşteptări. Ca recomandări pentru ediţiile viitoare, reprezentanţii editurilor au cerut ca evenimentul să aibă loc în aer liber şi într-o altă perioadă a anului, fiind luate în calcul lunile mai - iunie. "Zilnic, peste 500 de inşi au trecut pragul târgului. Unii au privit, alţii au cumpărat. Eu sunt foarte mulţumit de eveniment. S-a creat o emulaţie în jurul lui. Iubitorii de carte din Brăila - care nu sunt puţini -, au simţit că au o provocare şi o ofertă foarte bună. Eu sunt convins că la ediţiile viitoare se va crea o elită a iubitorilor de carte din Brăila. Dacă urmărim evenimentele culturale care ilustrează alte arte, remarcăm că primele ediţii au fost mai mult de întâmpinare, de sondare a opiniei, urmând ca după aceea să se fixeze un public fidel", a declarat Viorel Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro