Mate-info bilingv engleză "Murgoci" - ultima medie 9,60
Cele mai mari ultime medii au fost la "Murgoci" şi "Bălcescu", între specializările lor regăsindu-se şi o specializare de la "Iorga" - ştiinţe sociale - 8,83. La specializarea matematică-informatică, bilingv engleză a fost cea mai mare ultimă medie, 9,60, cu care ocupă locul 12 în clasamentul realizat la nivel naţional. Celelalte medii de la "Murgoci" sunt: la matematică-informatică - 9.31, ştiinţe sociale - 9,15, ştiinţe ale naturii - 9,13, filologie, bilingv engleză - 8,90. La "Bălcescu", la ştiinţele naturii, ultima medie a fost 8,72, filologie - 8,66, matematică-informatică - 8.48. La "Iorga", la filologie ultima medie a fost 8,66, iar la matematică-informatică - 8,56. La clasa de ştiinţe sociale de la "Perpessicius" ultima medie a fost 8,48, la clasa de matematică-informatică 8,35, la filologie 8,24, la ştiinţele naturii 8,21. La Liceul "Cerna", cea mai bine plasată specializare a fost ştiinţe sociale - 8,35, la celelalte specializări ultima medie fiind sub şapte.
Dintre specializările puse la dispoziţia elevilor de către grupurile şcolare, cele mai căutate au fost la: "Brâncuşi" - protecţia mediului - 6,59, "Istrati" - mecanică - 6,50, "Saligny" - electronică şi automatizări - 6,34, "Gh. K. Constantinescu" - estetica şi igiena corpului omenesc - 5,99. Cea mai puţin căutată specializare a fost cea de construcţii, instalaţii şi lucrări publice, pentru care au fost trei clase în tot judeţul şi s-a realizat doar o clasă la "Edmond Nicolau" din două planificate.
Numai trei elevi de la "Murgoci" în primii 100 din ierarhia admiterii
Şi totuşi, în ierarhia admiterii, în primii 100 de elevi sunt numai trei copii de la "Murgoci". Foarte puţini în comparaţie cu anii trecuţi. În 2008 au fost 19, în 2007 au fost şapte, iar în 2006 au fost şase. Rezultatul din acest an este surprinzător pentru că toate şcolile cu pretenţii au elevi mai mulţi în primul eşalon, iar o comparaţie cu "Bălcescu" din acest punct de vedere nu face bine Colegiului "Murgoci". "Diferenţa faţă de alţi ani este că am avut două clase de-a opta, care în clasa a V-a nu au fost testate. A fost singura dată când ne-am propus să facem două clase, s-au ocupat locurile dar nu s-a mai dat testare. Eu mă aşteptam la acest rezultat, pentru că în toţi cei patru ani ei au avut rezultate mai slăbuţe. Ce a fost înainte a fost testat, sunt buni, ce a venit după sunt tot testaţi, sunt buni, dar anul acesta am avut emoţii cu ei. Aici au fost aduşi cu multă muncă, multe ore suplimentare, cu multă muncă în afara orelor. Profesorii de limba română şi de matematică au muncit foarte mult cu ei. De atunci avem doar o clasă, este concurenţă de aproape doi pe loc, şi rezultatele sunt mult mai bune", a explicat directorul Viorica Moşescu.