Mergi la conţinutul principal

La mulți ani de Ziua Mondială a Donatorului de sânge!

* de Ziua Mondială a Donatorului de sânge, marcată anual pe 14 iunie, 70 de persoane au trecut, ieri, pragul Centrului de Transfuzii Sanguine Brăila pentru a dona o șansă la viață * noua conducere interimară a instituției recunoaște că media zilnică a donatorilor a crescut față de ultimele luni și invită cât mai mulți brăileni să vină să doneze în mod regulat * fostul director al Centrului de Transfuzie Sanguină Brăila, medicul Magdalena Iugulescu, s-a retras din funcție luna trecută, împlinind vârsta de pensionare

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila are o nouă conducere. Este vorba despre Butnaru Elena Mihaela, medic în cadrul centrului de 17 ani. A fost numit director interimar pe 19 mai a.c., după eliberarea postului de către medicul Magdalena Iugulescu, la împlinirea vârstei de pensionare. Contactată telefonic ieri, de către redactorii ”Obiectiv”, aceasta a ținut să transmită un mesaj brăilenilor care donează sânge în mod regulat, dar și celor care încă nu au reușit să doneze până în prezent. ”În numele Centrului de Transfuzii Sanguine Brăila, le urăm tuturor donatorilor de sânge „La mulți ani!” și îi felicităm pe donatorii noștri pentru că au înțeles că prin acest gest pot dărui viață! Totodată, lansăm o invitație persoanelor sănătoase, care nu au mai donat până acum, să vină să doneze sânge! De asemenea, anul acesta s-a implicat alături de noi Consiliul Județean Brăila, în promovarea donării și a lipit afișe la subordonatele dumnealor. Le mulțumim pentru că, prin aceste acțiuni contribuim la sănătatea locuitorilor orașului, oferindu-le o speranță la viață. Scopul acestei zile este acela de a crește conștientizarea importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze sânge și nu doar în această zi, când se sărbătorește donatorul de sânge, ci în mod regulat. Oameni în spital sunt internați zilnic. Este nevoie de sânge zilnic, de aceea avem nevoie de donatori să vină cu regularitate. Donatorii fidelizați înseamnă mai multe produse de sânge, înseamnă mai multă siguranță, deci mai multe vieți salvate!”, a declarat pentru cotidianul ”Obiectiv”, noul director interimar al Centrului de Transfuzii Sanguine Brăila, medicul primar în medicină de familie, Butnaru Elena Mihaela.

Potrivit datelor puse la dispoziție de către noua conducere interimară a Centrului de Transfuzie Sanguină Brăila, ieri, de Ziua Mondială a Donatorului de sânge, au venit să doneze sânge, în municipiul nostru, 70 de persoane, un număr dublu față de media zilnică, potrivit conducerii interimare. ”Astăzi (n.r. -marți, 14 iunie a.c.) au fost cam 70 de persoane care au venit să doneze, din care au donat 48. Întotdeauna e loc de mai bine, dar dacă ar veni așa zilnic, ar fi bine! În ultima perioadă s-a observat o creștere a numărului de donatori, față de lunile trecute. Acum, media este de 35-40 de donatori pe zi și înainte erau cam 20 și ceva”, a mai precizat  directorul interimar al Centrului de Transfuzii Sanguine Brăila.

Fostul director al Centrului de Transfuzii Sanguine Brăila, medicul Magdalena Iugulescu, a condus instituția vreme de 23 de ani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro