Mergi la conţinutul principal

La Insuratei se reia traditia jocurilor populare

Vechile traditii ale jocurilor populare specifice zonei noastre au fost reluate la Insuratei. Reprezentantii administratiei, impreuna cu cei ai Casei de Cultura din localitate, au incercat sa revitalizeze si restaureze jocurile populare. Vechii dansatori ai Ansamblului "Pandelasul" au mobilizat copii, tineri si adulti din Insuratei si au format mai multe grupe. Acestea au evoluat pentru prima data, in urma cu citeva zile, pe scena Casei de Cultura din oras, in fata directorului Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
"Pasii pe care ei i-au invatat sint specifici zonei, fara indoiala, si sint foarte grei. Se mai joaca uneori pe la nunti. Eu le-am mai recomadat si culegerea de dansuri a lui Ganescu ca sa se inspire. In sat mai sint citiva adulti care au fost dansatori buni la viata lor, au facut parte din diferite ansambluri. Acum o luna m-au anuntat ca vor sa iasa in public, si ieri m-au chemat sa vad daca este totul in regula. Probabil ca in luna septembrie ii vor putea vedea si brailenii in spectacol pe Esplanada", a spus Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie.
Din noul anasamblu de la Insuratei fac parte aproximativ 50 de persoane, impartite in formatii de adulti, de elevi de liceu si de scoala generala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu