Mergi la conţinutul principal

La final de an, PNL și PSD își fac propuneri împăciuitoare pe plan local

* în contextul coaliției de guvernare formate de PSD, PNL și UDMR, consilierii județeni liberali au venit la președintele CJ Brăila cu o propunere împăciuitoare pentru 2022 * consilierul județean Marian Căpățînă i-a propus lui Francisk Chiriac să ia în seamă și propunerile PNL la bugetul anului viitor, iar acesta s-a arătat deschis acestei colaborări, dar a venit cu anumite condiții * mai mult, în cadrul ședinței ordinare din luna decembrie, o parte dintre consilierii PNL a votat o rectificare bugetară, în condițiile în care liberalii s-au abținut pe parcursul anului la toate proiectele privind bugetul

 

Finalul de an, spiritul sărbătorilor, sau contextul politic actual al guvernării PSD-PNL-UDMR i-a făcut pe consilierii județeni liberali să vină la președintele CJ Brăila cu o propunere conciliantă pentru 2022. În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Brăila de joi, 23 decembrie, liberalul Marian Căpățînă a intervenit la rubrica ”alte probleme” pentru a-l ruga pe președintele Francisk Chiriac, să țină cont și de propunerile lor în momentul în care va fi creionat proiectul de buget al anului 2022.

”Domnule președinte, ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Crăciunului și în spiritul armoniei aș dori să vă propun ceva. Știți că anul acesta, la proiectul de buget și modificările ulterioare de buget, grupul PNL s-a abținut. Și atitudinea a fost consecventă plecând de la faptul că amendamentele noastre depuse la proiectul de buget în luna martie, au fost strivite de majoritate. Propunerea mea este ca pentru proiectul de buget al anului 2022, să apropiați, să purtați discuții cu liderii de grup, și PNL, și PMP, și PSD, în așa fel încât, discuția pe proiectul de buget final să fie una armonioasă”, a declarat Căpățînă.

Interesant este că Francisk Chiriac s-a arătat deschis, însă a precizat că are anumite condiții. Acesta le-a cerut liberalilor să vină personal la discuții și să propună lucruri care se pot realiza și pentru care există surse de finanțare.

”Păi așa am făcut în fiecare an, dar anul trecut până ne-am așezat... Nu știam care e liderul. Au fost doar trimise hârtii. Cu siguranță, așa vom face! Aș dori ca la propunerile pe buget să nu vină doar o hârtie scrisă cu servita, ci să venim să discutăm efectiv pe proiecte, să și explicăm. Trebuie să existe o negociere corectă și normală pe sumele alocate anului 2022”, a afirmat la rândul său Chiriac.

 

Coaliția de guvernare începe să producă ecou și în teritoriu

Interesant este că tot la acea ședință a fost propusă o rectificare bugetară. Și în ciuda faptului că aproape tot mandatul trecut, dar și în primul an al actualului mandat, consilierii PNL s-au abținut la toate proiectele legate de buget, de această dată o parte dintre ei au uitat de ordinul de la partid.

Practic, doar șase consilieri din 10 ai taberei PNL s-au abținut așa cum a fost regula până acum (Alexandru Bucălău, Dănuț Lungu, Andreia Pascale, Stăvărel Dorobanțu, Anamaria Necoară și Marian Căpățînă). Ceilalți patru: Vasile Constantin Varga, Vasile Cortez, Florin Cîrligea și Cristian Pricop, au votat alături de majoritate. Acesta fiind contextul în care Căpățînă a venit cu propunerea împăciuitoare pentru 2022. Desigur, acest lucru are legătură și cu taberele din interiorul organizației locale a PNL, situație trădată până și de poziția aleasă de consilieri în sala de ședințe

Ca o paranteză, trebuie precizat că, la începutul ședinței ordinare a lunii decembrie, consilierii județeni au primit pachete cadou din partea instituției, hărți ale Județului Brăila, precum și un pachet din partea reprezentanților Clubul Sportiv ”Viitorul Ianca”. Acest lucru a putut fi posibil deoarece ședința s-a ținut în Sala Mare a Palatului Administrativ și nu în format video cum s-a întâmplat în ultimele luni. Totuși, aceștia nu au mai ciocnit cupe cu șampanie, așa cum obișnuiau în anii trecuți.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro