Mergi la conţinutul principal

La competitiile organizate de AJF participa doar echipele care indeplinesc conditiile impuse de ROAF

Luni dupa-amiaza, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal a avut loc o conferinta de presa care a avut ca subiect editia de campionat 2008-2009 a Ligii a IV-a.
Cu acest prilej, presedintele AJF, Marin Petrescu a tinut sa precizeze ca din acest sezon nu se mai fac compromisuri si ca in Liga a IV-a participa numai formatiile care indeplinesc conditiile minime impuse de ROAF.
"Inca de acum doua sezoane, cind Liga a IV-a se numea Divizia D, i-am informat pe toti reprezentantii echipelor care activeaza in campionatele organizate pe plan local ca din 2008 nu se vor mai face compromisuri. Am facut tot felul de adrese pentru a-i impulsiona pe conducatorii formatiilor din acest esalon, dar am constatat ca si la inceputul sezonului trecut, citeva echipe tot nu indeplineau aceste conditii. Si din nou am inchis ochii, iar membrii Comisiei de omologari au decis, ca totusi aceste formatii sa mai primeasca o sansa. Din nou, pe toata durata sezonului 2007-2008 am trimis informari cu prevederile din ROAF, dar pina la urma s-a constatat ca pe unii chiar nu i-a interesat acest aspect, iar acum trebuie sa aplicam regulamentul" a declarat Marin Petrescu.
Vara a trecut, iar pentru sezonul competitional 2008-2009 al Ligii a IV-a s-au inscris 17 echipe si Comisia de omologari a terenurilor a pornit la lucru pe teren, ca sa vada daca toate gruparile inscrise au tinut cont de prevederile impuse de ROAF.
Numai ca nici joia trecuta, Victoria Cazasu si Vointa Visani nu aveau terenurile corespunzatoare.
"Dupa incheierea perioadei pentru omologarea terenurilor, mai precis joia trecuta, prin vot secret s-a hotarit soarta formatiilor din Cazasu si Visani, iar 5 dintre cei 7 membri ai Comisiei au decis ca aceste doua echipe sa nu participe in acest esalon. Bineinteles ca vineri am informat Federatia Romana de Fotbal ca in sezonul urmator Liga a IV-a va fi formata din 14 echipe, iar simbata, 16 august a avut loc tragerea la sorti a partidelor din prima runda a turului. Va fi pentru prima data, dupa aproape 20 de ani, cind un campionat se va disputa in conditiile impuse de ROAF. S-au facut presiuni de la Cazasu, insa sa fie clar nu Petrescu a hotarit cine participa la viitoarea editie, ci membrii Comisiei de omologare a terenurilor. De fapt, aceiasi oameni au inchis ochii la inceputul sezonului precedent, au aplicat legea acum. Noi nu avem nici o vina. De doi ani facem tot felul de demersuri in acest sens si unde a fost bunavointa s-au facut lucruri frumoase",a mai adaugat Marin Petrescu.
Acest campionat se va disputa tur-retur, iar la finalul sezonului regulat primele patru clasate vor disputa un turneu play-off, in care de asemenea partidele vor fi tur-retur, pentru a se stabili echipa care va participa la barajul de promovare in Liga a III-a.
Ultimele doua clasate din Liga a IV-a vor retrograda in Campionatul judetean I.

"Noi facem numai politica fotbalului" - sustine Laurentiu Vargatu

Tot cu acest prilej, presedintele Comisiei Judetene de Arbitri, Laurentiu Vargatu, a cautat sa puncteze la rindul sau ca nu mai era posibila o alta pasuire pentru echipele in cauza si ca abia acum s-a facut ceea ce trebuia realizat inca de acum doi ani.
"ROAF-ul este acelasi pentru toate echipele indiferent daca evolueaza in Liga I s-au in a IV-a. Trebuie respectate anumite conditii impuse de UEFA, FRF si AJF, iar ceea ce se face acum trebuia facut inca de acum doi ani. Noi am informat deja FRF-ul cu privire la terenurile din judet si acum asteptam o comisie care, prin sondaj, va urmari daca informarea facuta este corecta sau nu. Oricum, Braila era mult in urma cu amenajarea terenurilor", a declarat Laurentiu Vargatu.
Seful arbitrilor considera ca unii primari si-au facut campanie electorala cu echipele proprii de fotbal, iar acum au uitat ca trebuie sa faca ceva pentru comunitatea locala.
"Unii primari au promis in campania electorala pe care au desfasurat-o ca vor face terenuri si echipe competitive, insa dupa ce si-au vazut sacii in car, au uitat de acele promisiuni. Sa fie clar, fotbalul nu accepta implicarea politicului. In momentul in care se va produce acest lucru noi vom face o informare la FRF, aceasta mai departe la UEFA si va fi deranj mare. Oamenii sa faca ceea ce trebuie pentru comunitatea lor, sa creeze conditii, iar fotbalul sa se joace de placere. Din start noi nu acceptam implicarea politicului, noi facem doar politica fotbalului", a mai adaugat Laurentiu Vargatu.

Inca o data, cotidianul nostru va prezinta conditiile minime pentru participarea in campionatul Ligii a IV-a:
- lungimea terenului 105-100 m
- latimea terenului 68-64 m
- portile de fotbal trebuie sa aiba dimensiunile corespunzatoare
Legilor Jocului
- gard imprejmuitor din plasa de sirma cu inaltimea minima de 1,70
m
- doua vestiare pentru jucatori
- un vestiar pentru arbitri
- camera cu dusuri sau minim sursa de apa
- camera de prim ajutor sa fie dotata cu trusa medicala si targa
sanitara
- tabela de marcaj instalata intr-un loc vizibil
- banci pentru jucatorii de rezerva si pentru persoanele oficiale, cu
lungimea de 9 m, unde au acces 13 persoane, respectiv 7 jucatori
de rezerva si 6 persoane oficiale
- bancile vor fi situate pe aceeasi parte a terenului, la o distanta
egala fata de linia de centru si la minimum 5 m de linia de margine.
Ele vor avea invelis protector.

Se infiinteaza Campionatul judetean II

Deoarece s-a constatat ca nu toate echipele indeplinesc conditiile
de participare in Campionatul Judetean, s-a pus problema infiintarii
celei de-a treia competitii, iar denumirea acestuia va fi Campionatul judetean II.
Prima etapa a Campionatului judetean de fotbal este programata
pe data de 7 septembrie, astfel ca formatiile care doresc sa activeze in acest esalon mai au timp la dispozitie pentru a indeplini
criteriile minime de participare, care nu sint unele prea exigente:
- lungimea terenului 105-100 - 90 m
- latimea terenului 68-64 -45 m
- portile de fotbal trebuie sa aiba dimensiunile corespunzatoare
Legilor Jocului
- gard imprejmuitor din plasa de sirma cu inaltimea minima de 1,70
m
- doua vestiare pentru jucatori
- un vestiar pentru arbitri
- banci pentru jucatorii de rezerva si pentru persoanele oficiale, cu
lungimea de 9 m, unde au acces 13 persoane, respectiv 7 jucatori
de rezerva si 6 persoane oficiale
- bancile vor fi situate pe aceeasi parte a terenului, la o distanta
egala fata de linia de centru si la minimum 5 m de linia de margine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu