Noul film de animaţie pe calculator „Goosebumps: Îţi facem părul măciucă" era, duminică, în fruntea box-office-ului nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate de firma Exhibitor Relations şi preluate de Agerpres. Adaptare a celebrei serii de cărţi „Goosebumps" a lui R.L. Stine, filmul de animaţie şi acţiune al lui Rob Letterman aduce pe scenă diferiţi monştri imaginaţi de autor, care au scăpat din manuscrisul său. În rolurile principale apar actorul comic Jack Black şi tânărul Dylan Minnette. Pelicula a avut încasări de 23,5 milioane de dolari în primele trei zile cât a rulat în 3.500 de săli de cinema din Statele Unite şi Canada, unde filmele se lansează în mod tradiţional vinerea.
În clasamentul provizoriu al Exhibitor Relations, locul secund aparţine filmului „The Martian", regizat de Ridley Scott, care prezintă salvarea unui astronaut blocat pe Planeta Roşie. După trei săptămâni de difuzare, filmul are încasări de 21,5 milioane de dolari. Inspirată din cartea SF a lui Andy Weir, pelicula aduce pe ecran povestea unui botanist abandonat pe Marte de echipajul său, care l-a crezut mort, şi care trebuie să dea dovadă de mare ingeniozitate să supravieţuiască până la venirea unui eventual ajutor.
Podiumul este completat de filmul „Bridge of Spies" al regizorului Steven Spielberg, cu Tom Hanks în rolul principal. Acţiunea se desfăşoară în plin Război Rece, iar Hanks joacă rolul unui avocat însărcinat de CIA să negocieze eliberarea unui pilot american capturat de sovietici, în pofida riscurilor la care sunt supuşi el şi familia lui. Filmul a avut încasări de 15,4 milioane de dolari.
Pe locul al patrulea, cu 12,8 milioane de dolari, se află noul film horror „Crimson Peak", regizat de mexicanul Guillermo del Toro şi care poartă spectatorii într-un conac bântuit din Statele Unite, la începutul secolului al XX-lea.
Vampirii din filmul de animaţie „Hotel Transylvania 2" coboară pe locul al cincilea, cu 12,2 milioane de dolari după patru săptămâni de prezenţă pe ecrane. Încasările totale se cifrează la 136,4 milioane de dolari.
La ce film ne vom uita luna viitoare: final de serie „Jocurile foamei"
Seria filmelor de succes „The Hunger Games" („Jocurile foamei") se va despărţi de public în noiembrie cu un nou lungmetraj care avea un final „foarte satisfăcător şi emoţionant", a asigurat regizorul său, Francis Lawrence.
Filmul „The Hunger Games: Mockingjay - Part 2", bazat pe cărţile lui Suzanne Collins, este al patrulea şi ultim capitol al acestei povestiri axate pe o revoltă a cetăţenilor oprimaţi într-o societate futuristă în care elitele au transformat un joc de supravieţuire între cei slabi în spectacol de televiziune.
Protagoniştii, în frunte cu Jennifer Lawrence, se văd obligaţi să participe la aşa-numitele Jocuri ale Foamei - o competiţie pe viaţă şi pe moarte amintind de romanul „The Running Man" (1982) al lui Stephen King - care le vor aduce popularitate şi care le va fi de folos ulterior pentru a pune capăt acestui sistem pervers.
Jennifer Lawrence a asigurat că, deşi fericirea nu va fi deplină, sfârşitul va fi „cel mai satisfăcător din întreaga sagă" şi speră să fie la înălţimea aşteptărilor avute de spectatori.
Regizorul Francis Lawrence a dedicat peste trei ani şi jumătate seriei „The Hunger Games", având în vedere că a realizat a doua („Catching Fire", 2013) şi a treia parte („Mockingjay - Part 1"), din această saga, fapt ce i-a permis să stabilească o bună comunicare cu protagoniştii şi cu fanii seriei. Fără a da prea multe detalii, regizorul a anunţat că „Mockingjay - Part 2" va avea o surpriză „care nu există în carte" şi care a fost adăugată la cererea expresă a fanilor. „Se află spre finalul filmului", a spus el, menţinând suspansul.