Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La Braila sintem aproape in Evul Mediu, cu sabiile pe masa, si cu pistoalele, din cind in cind"

Desi au pretentia ca sint reprezentantii comunitatii brailene si s-au pus in slujba intereselor acesteia, unii dintre parlamentarii locali dau dovada, nu o data, ca habar nu au care este realitatea din judet si care este agenda cetateanului. In conditiile in care pina si strainii stiu de faima Brailei, de oras al cutitarilor si de faptul ca gruparile interlope sfideaza nu simplul cetatean, lipsit de orice aparare, ci chiar politistii, in conditiile in care grupurile interlope fac legea, in cartierele pe care le stapinesc, unii parlamentarii locali habar nu au ca exista o asemenea problema in Braila sau sint de parere ca, daca exista, nu-i cine stie ce problema, pentru ca lume interlopa exista in toate marile orase europene. Altfel spus, daca nu moare nimeni de grija asta, la Bruxelles sau Viena, de ce am face-o noi, la Braila?! Doar doi dintre parlamentarii locali cu care am discutat au spus deschis ca la Braila exista grupari mafiote, si ca situatia este cu adevarat ingrijoratoare, restul nefiind prea preocupati de aceasta chestiune:
* Mihai Tudose, deputat PSD - "Lumea interlopa exista peste tot in lume, la Braila, la Bruxelles, la Viena. In orice oras mare, si in orice port exista interlopi. Eu cred insa ca un om in libertate este un om in libertate. Cu alte cuvinte, daca un om devine periculos, inseamna ca face ceva care-l clasifica drept periculos, iar daca face asa ceva, este inchis. Ca atare, atit timp cit oamenii nu sint incarcerati, exista prezumtia de nevinovatie, si ei nu pot fi considerati ca interlopi sau mafioti. Eu nu sint nici politie, nici procuratura, nici tribunal, ca sa dau verdicte, nu am menirea sa judec daca unul sau altul este mafiot sau nu. Atita timp cit organele in drept nu se pronunta, nu am eu caderea sa o fac"
* Aurel Simionescu, senator PSD - "Orice am discuta noi, la nivel general, despre existenta unor grupari de tip mafiot, este o chestiune extrem de periculoasa, si lucrurile depasesc stadiul unor mici gainarii si mici furturi. Din pacate, noi trebuie sa plecam de la ideea prezumtiei de nevinovatie, si nu trebuie neaparat sa consideram ca adunarea unor oameni, la un eveniment familial, are neaparat caracteristicile unei asocieri in scopul de a face infractiuni. Nu putem sa nu obervam, insa, ca apar o serie de nume care au fost vehiculate, cind a fost vorba despre fel de fel de situatii conflictuale, si acest lucru a facut ca asocierea persoanelor respective, la acea petrecere, sa dea impresia ca a fost vorba despre altceva, mai grav. Discutind insa la modul general, sint niste chestiuni care nu pot decit sa ne ingrijoreze, si daca politia priveste lucrurile, ca si cum ar fi vorba despre niste simple gasti de cartier, poate ca nu este bine. E drept ca, in afara unor mici exceptii, la Braila nu s-au intimplat lucruri foarte grave, dar nu trebuie sa neglijam pericolul potential. Politia trebuie sa fie vigilenta, sa nu porneasca de la ideea ca toti sint niste criminali, dar nici sa nu avem impresia ca toti sint niste mielusei"

"Am sa fac o interpelare ministrului Vasile Blaga"

* Dan Sabau, senator PNL - "Nu am nici o informatie concreta, despre existenta unor grupari mafiote, la Braila. Stiu ca Braila este saraca, ca are un nivel de infractionalitate ridicat, dar nu am datele necesare, pentru a spune daca exista grupari interlope sau de tip mafiot, in judet. Mie mi-au fost si pacienti unii dintre membrii unor grupuri de cartier. Daca dumneavoastra considerati ca ar exista o astfel de problema, in Braila, eu pot sa intreb fortele de ordine, ca sa spun asa, politia, procuratura..."
* Gabriel Sandu, deputat PNL - "Eu nu stiu daca aceste grupuri pot fi numite mafiote, dar stiu ca la Braila sintem aproape in Evul Mediu, cu sabiile pe masa, si cu pistoalele, din cind in cind, cu restaurante devastate, cu masini incendiate, cu oameni batuti pe strada. Daca politia crede ca acestea sint doar rezultatele activitatii unor gasti de cartier, care-si umfla muschii, atunci eu cred ca ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea. Nu am simtit ca activitatea politiei, din ultimul timp, s-a manifestat in directia dorita, si eu am sa-mi permit sa fac o interpelare in Parlament, la adresa ministrului Vasile Blaga, referitoare la situatia de la Braila, si cum se actioneaza, pentru tinerea ei sub control, si cum se incearca sa se dea cetateanului sentimentul de siguranta, cind iese pe strada"
* Horia Vasioiu, deputat PD - "Daca sint sau nu grupari de tip mafiot o poate spune cel mai bine politia, dar eu cred ca sint, la Braila, asemenea grupari si mai cred ca politia ar trebui sa-si faca datoria, pe aceasta linie, si sa le stapineasca. Politia locala ar trebui sa fie mai activa, sa iasa mai mult in strada, dar, din pacate, in ultima vreme - e cam lunga, aceasta perioada, la care ma refer -, s-au facut cam putin prezenti, pe strada. Asta desi ministrul Blaga le-a cerut, in urma cu citeva luni, sa mai iasa din birouri, sa stea pe strada, iar prezenta lor sa fie vazuta si simtita de simplul cetatean".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii