Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Braila se va infiinta Politia Militara

In curind, la Braila, ca si in alte 13 orase din tara, se va infiinta o companie de Politie Militara, al carei rol principal va fi cel de decongestionare a unitatilor operative existente in prezent. Hotarirea de infiintare a acestora a fost luata in conditiile reducerii numarului de militari care satisfac stagiul obligatoriu si trecerii la serviciul militar pentru soldati si gradati voluntari.
"Pentru compania de Politie Militara - Paza de la Braila au fost scoase la concurs aproximativ 150 de posturi, pentru care si-au depus candidatura 200 de braileni. Primul pas al selectiei este testarea psihologica dupa care, cei declarati admisi vor trece prin alte citve probe. Principalele misiuni ale acestor unitati nou constituite constau In asigurarea pazei obiectivelor militare si interventia In garnizoanele In care sint dislocate. Infiintarea acestor companii este o hotarire buna deoarece unitatile operative nu vor mai avea grija pazei", a precizat lt.col. Mihai Somatca, comandantul UM 01531.
Criteriile generale de preselectie ale viitorilor politisti militari au fost: sa fie absolventi ai invatamintului liceal sau profesional, virsta de pina la 26 de ani, stagiul militar satisfacut, locuinta pe plan local, apti din punct de vedere medical si sa nu faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice. Tinerii care vor fi angajati In aceste unitati au avantajul unui loc de munca stabil si remunerat corespunzator (salariu si compensatie de hrana). La angajare se Incheie un contract pe o perioada de un an, acesta putind fi prelungit pe perioade de 1 la 3 ani, pina la Implinirea virstei limita (35 sau 40 de ani). Militarii angajati pe baza de contract beneficiaza de concediu de odihna si medical platite integral, echipament gratuit, asistenta medicala si medicamente, In conditiile legii. Perioada lucrata In armata constituie vechime In munca, luindu-se In calcul la stabilirea pensiei si a celorlalte drepturi de asigurari sociale. In situatia In care opteaza pentru a continua cariera militara, acestia pot urma cursurile institutiilor militare de Invatamint sau ale institutiilor civile de Invatamint, la distanta sau fara frecventa. La cerere, pentru rezolvarea unor probleme sociale aparute pe timpul derularii contractului, ei pot fi reIncadrati In alte unitati operationalizate In care exista functii vacante.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii