Skip to main content

La Braila s-a deschis cea mai mare fabrica de biscuiti din tara

Grupul de firme "Galmopan" a inaugurat, ieri, cea mai mare fabrica de biscuiti si fursecuri din tara, o investitie cifrata la circa 5 milioane de euro. Amplasata in perimetrul II al Zonei Libere Braila, la intrare in oras pe soseaua Viziru, fabrica este dotata cu instalatii de producere a unor dulciuri de exceptie, dupa retete care inglobeaza materii prime de cea mai buna calitate, cu un ambalaj si o prezentare deosebite. La inaugurarea fabricii de dulciuri "Galmopan", alaturi de gazde au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale, oameni de afaceri din Braila si Galati, precum si sefi ai unor institutii descentralizate in teritoriu, invitati sa fie martorii fabricarii primelor cutii cu biscuiti si fursecuri lansate sub brandul "Dulcissimo" si "10 Stele". "Sint deosebit de onorat de prezenta dumneavoastra alaturi de noi la acest moment important pentru companie si grupul din care facem parte", si-a intimpinat invitatii Petrica Herascu, patronul "Galmopan" Galati. "Inaugurarea acestei fabrici de fursecuri si biscuiti este un prim pas al unui program investitional ambitios pe care ni l-am propus pentru Braila, aici in perimetrul Zonei Libere, unde noi am concesionat 27 de hectare. Devenim primii producatori de astfel de dulciuri, cu mai multe sortimente ce vor fi prezentate sub brandul “Dulcissimo” si "10 Stele", produse care pina acum erau importate. Iata ca acum noi le producem aici la Braila si vor fi disponibile pentru clienti in magazinele proprii, precum si in lanturile de magazine hypermarket din intreaga tara, dar si in strainatate. In ceea ce priveste retetele utilizate, trebuie sa completez ca acestea inglobeaza materii prime de cea mai buna calitate, ca un exemplu, folosim ciocolata belgiana la unele sortimente, iar alaturi de tehnologia pe care o utilizam aici, consider ca se va dovedi reteta unui succes atit in piata din Romania, cit si cea europeana", a declarat omul de afaceri Petrica Herascu. Ca proiecte de viitor, sursa citata a mai spus ca urmeaza ca fabrica de lapte si cea de piine a grupului sa fie relocate in Vadeni, asta ca urmare a deschiderii aratate de autoritatile locale in frunte cu primarul Constantin Cibu, dupa cum a precizat Herascu.
Hala unde este amplasata cea mai mare fabrica de biscuiti si fursecuri din Romania, are o lungime totala de 200 m, latime de 24 m si o inaltime de circa 10 m, fiind amenajata de asemenea si o parcare.
Asa cum au explicat reprezentantii "Galmopan", cel mai important producator local de panificatie si produse lactate, finantarea acestui proiect, care a generat peste 150 de noi locuri de munca, a fost asigurata printr-un credit acordat de BCR, echipamentele achizitionate pentru producerea biscuitilor ridicindu-se la o valoare totala de 5 milioane euro, cuprinzind hala de productie, dar si o linie tehnologica ultramoderna pentru biscuiti si fursecuri. Capacitatea liniei, peste 700 tone/lunar, va asigura consumul acestor produse pe piata interna si va permite si exportul in tarile limitrofe, in prezent, biscuiti de aceeasi calitate fiind importati din tari precum Turcia, Italia sau Austria.
Amintim ca in noiembrie 2004, in perimetrul II al AZL Braila grupul de firme "Galmopan" a concesionat 27 hectare de teren cu scopul derularii unui amplu proiect de dezvoltare, care vizeaza construirea a doua mori, una pentru griu si cealalta pentru porumb, a unei fabrici de biscuiti si a unei fabrici de amidon, avind o valoare investitionala totala de 50 milioane euro si care va crea peste 1.000 locuri de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu