Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Braila nu exista riscul epidemiei de rujeola

In ultimul an a crescut ingrijorator numarul cazurilor de rujeola. Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii, in perioada septembrie 2004-octombrie 2005 a fost raportat un numar de 2.590 de cazuri de rujeola.
Au fost inregistrate cazuri de rujeola in 31 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti. Cele mai multe dintre acestea au fost confirmate in judetele Constanta (455 cazuri), Prahova (304 cazuri), Bihor (230 cazuri) si in Capitala (185 cazuri).
La Braila au fost inregistrate, de la inceputul anului si pina in prezent, doar cinci cazuri confirmate de pojar.
Deoarece se constata o crestere a numarului de cazuri la copii sub virsta de vaccinare, adica sub un an de zile, Ministerul Sanatatii a solicitat atit comisiei de epidemiologie, cit si institutelor de sanatate publica regionala sa analizeze posibilitatea scaderii virstei de vaccinare.
De asemenea, Ministerul Sanatatii a mai solicitat institutelor de sanatate publica regionale sa monitorizeze in permanenta evolutia epidemiei si sa stabileasca impreuna cu Directiile de Sanatate Publica implicate masurile ce necesita a fi intreprinse.
Totodata, specialistii de sanatate publica ai Ministerului Sanatatii fac un apel la populatia din diverse comunitati sa accepte si sa colaboreze cu cadrele medicale in vederea vaccinarii copiilor in scopul limitarii focarelor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii