Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Braila, maninca prea multi asistati la cantina sociala

Primarul Constantin Cibu este de parere ca municipiul Braila ofera hrana la cantina sociala pentru mult prea multi asistati sociali, care poate nu sint intr-o situatie atit de disperata. Acesta a declarat, ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM, ca, in comparatie cu celelalte orase din tara, Braila are un numar prea mare de persoane care beneficiaza de serviciile cantinei sociale, si ca nu i se pare ca acest numar ar fi tocmai corect. Mai mult, acesta s-a declarat de parere ca este necesara externalizarea acestui serviciu, deoarece nu i se pare normal sa fie platiti 24 de oameni, cit lucreaza in acest moment la cantina, pentru a satisface ceea ce, dupa parerea sa, este un "moft": "Cantina sociala pe care o avem la ora actuala este intretinuta de aproximativ 24 de oameni. Numarul de asistati la cantina este in continua scadere, de la aproximativ 2.000 cit am avut la inceputul anului, am ajuns la ora actuala la 1.100, si avem de gind sa mergem in continuare in scadere. Pentru ca, comparindu-ne cu alte orase, noi exageram cu aceste costuri sociale. Deci, in urmatorul an, sarcina va fi de maxim 700 de persoane, practic cantina existenta se va desfiinta si o vom transfera la cel care va cistiga licitatia. Nu are rost sa platim 24 de oameni pentru a ne face niste mofturi".
Cibu a mai adaugat ca vor fi, de asemenea, externalizate si serviciile de hrana din cadrul caminelor de batrini aflate in administrarea Primariei Braila, tocmai pentru a se reduce costurile cu asemenea servicii: "In urmatoarea perioada vom intra cu un proiect de hotarire in CLM pentru a externaliza serviciile de preparare si distribuire a hranei la cantina sociala si la caminele de batrini. Noi vrem sa se ocupe de asta o firma specializata si, bineinteles, sa se reduca costurile pentru acest seviciu".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii