Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Braila, dezmortirea caloriferelor costa 1,5 milioane de lei

Guvernul a alocat Brailei 1,5 milioane lei pentru pregatirea serviciului de furnizare a energiei termice in sistem centralizat pentru sezonul rece. Banii au fost alocati prin intermediul HG nr. 1.399/2006 prin care s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA (taxa pe valoarea adaugata) pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2006. La nivel national, suma alocata pentru 64 de localitati, din 34 de judete, inclusiv Braila, provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si este de 57,712 milioane lei.
"Fondurile alocate reprezinta prima transa din suma destinata sprijinirii autoritatilor locale pentru pregatirea sistemului de furnizare a energiei termice pentru aceasta iarna. Pina la sfirsitul anului va fi alocata, in trei transe, suma totala de 1.500 miliarde lei vechi localitatilor care au sistem de incalzire centralizat, astfel incit sa functioneze in conditii normale pe perioada sezonului rece", ne-a declarat Mircea Nicu Toader, ministru secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, adaugind ca, functie de disponibilitatile ce vor aparea in acest fond, se vor aloca si alte sume, fara a putea aprecia cit ar urma sa revina in total Brailei pe aceasta componenta.
Potrivit prevederilor HG 1.399/2006, sumele au fost alocate in vederea finantarii unor cheltuieli curente pentru mentinerea functionalitatii serviciului de furnizare a energiei termice pentru populatie. In acceptiunea conducerii operatorului de termoficare SC "CET" SA Braila, cele 1,5 milioane de lei alocati de Guvern ar urma sa diminueze restantele municipalitatii la plata subventiilor datorate societatii, restante cifrate la circa 300 miliarde de lei vechi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii