Mergi la conţinutul principal

La Brăila, săptămâna a început cu mai puţini pacienţi infectaţi cu coronavirus

dacă sâmbătă şi duminică au fost alte 95 de cazuri noi Covid, plus două persoane decedate, luni au apărut doar 11 cazuri noi • în prima zi a săptămânii a mai fost o persoană decedată, din municipiu, în week-end fiind alte două decese, un pacient din Gropeni şi altul din Vrancea

 

La Brăila, alte 11 cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost înregistrate luni, 31 august. Numărul cazurilor noi a fost mult mai mic faţă de cel de sâmbătă şi duminică - 95 cazuri noi. Din păcate, în week-end au mai murit două persoane, un pacient din Gropeni şi altul din judeţul Vrancea, transferat la spital în Brăila, iar luni s-a mai înregistrat un deces.

Potrivit datelor transmise, la data de 31 august, au fost 11 cazuri Covid nou confirmate şi o persoană decedată, fiind vorba despre un pacient din municipiul Brăila. Numărul de persoane confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 1.710, iar cel al persoanelor decedate de la începutul pandemiei la 61. Luni, erau 420 de persoane în carantină la domiciliu, 88 persoane izolate la domiciliu şi 317 persoane internate în spitale. Din totalul de 1.710 persoane confirmate, 52 sunt din alte judeţe.

Sâmbătă, 29 august, au fost 39 cazuri nou confirmate, persoane decedate 0, total persoane confirmate 1.643, total decedaţi 58. Duminică, 30 august, au fost 56 cazuri noi, 2 persoane decedate - un decedat din Gropeni şi unul din Măicăneşti - Vrancea. Numărul de persoane confirmate era 1.699, iar total persoane decedate 60.

 

Amenzile nu se opresc

 

În perioada 28 - 30 august, poliţiştii, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, pe raza judeţului Brăila, în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar şi în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaţilor la locul de muncă.

Totodată, au fost verificate şi societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe şi târguri. Principalul obiectiv al acestor acţiuni îl reprezintă siguranţa cetăţenilor, astfel că, poliţiştii vor continua să acţioneze în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, în acest weekend a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 2.104 persoane şi a 217 societăţi comerciale. “Cu această ocazie au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, dintre care: 118 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 20 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Totodată, poliţiştii brăileni au desfăşurat şi 50 de acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 866 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 385 de vehicule, fiind aplicate 235 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 75.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro