Dacă nu ai altceva mai bun de făcut decât să stai să îi asculţi, absolut toţi din partidele de opoziţie din Brăila s-ar uni şi mâine pentru o cauză nobilă. Problema este însă că... sunt câteva probleme. Cum ar fi de pildă că ăia de la Partidul Noua Republică nu recunosc pe nimeni ca fiind buni pentru a ocupa eşichierul de dreapta. Toţi sunt expiraţi, învechiţi în rele, adică nişte ciurucuri. Aşa o fi, nu zic nu, dar ăştia sunt oamenii, cu ăştia defilăm. Cei de la Noua Republică militează, din câte am înţeles, pentru schimbarea din temelii a clasei politice româneşti. Evident, pentru a reuşi acest lucru Noua Republică ar trebui să ajungă în Parlament, ba chiar să se afle într-o majoritate care să poată trece legile la vot. Or cu atitudinea asta, că ei nu se aliază cu nimeni atâta vreme cât toţi sunt pătaţi sau infecţi, nu cred că vor reuşi nimic nici peste 100 de ani.
Partidul Mişcarea Populară, care nu s-a mişcat deloc popular la alegerile din 25 mai, anunţă şi el, prin vocea preşedintelui Viorel Botea, că ar face alianţe şi alte uneli cu partidele de dreapta, însă nu aşa, peste noapte. Trebuie, cum ar veni, îndeplinite nişte reguli clare, căci nu ne unim fără să ştim, nu-i aşa? Altfel spus, şi cei de la PMP s-ar uni, dar nu au cu cine, căci toţi ceilalţi le put, nu sunt demni de o alianţă cu ei.
PNL Brăila nu zice deocamdată nimic. Sau, mă rog, zice, dar nu face nimic concret. Preşedintele Cătălin Boboc tot insinuează că ar fi bine să nu fie rău, adică să se unească partidele de dreapta, dar până una-alta PNL rămâne la guvernare în plan local, alături de PSD-ul lui Stancu, recompensându-şi astfel oamenii cu funcţii (viceprimar, directori la deconcentrate) plătite din bani publici.
În concluzie, toţi ăştia care chipurile ar fi de dreapta la Brăila (deşi ei ţin doar cu propriul buzunar) s-ar uni şi mâine. Însă, până „mâine" mai este mult timp, timp în care, vorba aia, multe se pot schimba în politica de pe la noi.