Mergi la conţinutul principal

La Brăila nici cadrele medicale nu vor să se vaccineze

* în zilele de week-end, brăilenii abia dacă mai trec pragul centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva Covid-19 * duminică, 12 septembrie, de exemplu, au fost inoculate doar 82 de persoane, cea mai mare adresabilitate fiind la centrul de tip drive-thru, de la mall * nici în ceea ce privește vaccinarea personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila lucrurile nu stau grozav

 

La Brăila se menține un interes scăzut, în rândul populației și chiar a personalului medical, pentru vaccinarea anti-COVID. Doar 82 de persoane s-au vaccinat în cursul zilei de duminică, 12 septembrie, asta în condițiile în care, la Brăila, sunt active opt puncte de inoculare, chiar mai multe dacă luăm în calcul faptul că unele centre au câte două circuite asigurate pentru seruri diferite, dar și faptul că vaccinarea se face și în cabinetele medicilor de familie sau cu ajutorul echipei mobile, la sate. Adresabilitatea cea mai mare rămâne centrul de tip drive-thru, unde s-au imunizat 40 de persoane, iar restul de 42 la Școala Mihai Eminescu și la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Nici măcar la Spitalul Județean de Urgență Brăila, unde majoritatea personalului medical încă nu s-a vaccinat nu există un interes mai mare. Contactat telefonic și întrebat în ce măsură s-a imunizat personalul medical cu serurile anti-covid și câți medici, asistenți, infirmieri, au trecut prin boală, managerul unității spitalicești ne-a spus că aproximativ 45% din personalul medical s-a imunizat fie prin vaccin, fie au dezvoltat anticorpi după ce au trecut prin boală. ”Ultima situație pe care o am, din august, arată că aproximativ 45% din personalul medical a fost vaccinat sau a trecut prin boală. Sunt peste 800 de persoane, în total, medici, asistenți, infirmieri. Reacții adverse în rândul personalului medical nu au fost. Au fost doar câteva reacții minore. De a treia doză nu știm nimic, încă nu am primit nicio informare. Să vedem la cine se face. (...) Categoric, și eu recomand vaccinarea! Și eu sunt vaccinată, chiar din prima zi”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu.

De la începutul campaniei de vaccinare, la Brăila, au fost inoculate 101.287 de persoane, dintre care 54.285 au schema completă, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro