Mergi la conţinutul principal

La Brăila este în derulare primul curs de formare al arbitrilor de box

La CSM Brăila este în derulare un curs pentru formarea arbitrilor de box, iar printre cei care au dat curs iniţiativei Asociaţiei Judeţene de Box Brăila se numără foşti campioni naţionali şi balcanici. Cap de listă este Iulian Trancă, un sportiv care are în palmares cinci titluri naţionale şi unul balcanic, însă printre cei 12 cursanţi care aspiră la carnetul de arbitru se regăsesc de asemenea Viorel Bercaru, un fost pugilist lansat în marea performanţă de antrenorul Gheorghe Lică, sportiv care a trecut şi pe la Steaua Bucureşti, dar şi foştii boxeri pregătiţi de Georgiu Jipa, Răducu Cosma, Florin şi Mihai Ivan. Aurelian Dumitru Blănaru şi Dorinel Gâţu vor să intre de asemenea în tagma arbitrilor de box. De pregătirea cursanţilor se ocupă arbitrul republican brăilean Ion Petrea, însă pe parcursul celor trei luni, atât cât va ţine această acţiune, la Brăila vor mai fi prezenţi şi arbitri AIBA. Testul final se va da în prezenţa reprezentanţilor FR Box.
"Pe lângă revigorarea boxului brăilean ne-am propus şi formarea unor arbitri care să ne reprezinte pe viitor în competiţiile naţionale. Avem la cursuri foşti boxeri care au făcut performanţă în scrima pugilistică şi mă refer la Trancă, de cinci ori medaliat cu aur pe plan naţional şi campion balcanic, la Bercaru sau la fraţii Ivan. Ei au avut performanţe ca sportivi şi pot ajunge repede pe listele AIBA", a declarat George Perţea, preşedintele AJ Box Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro